Marija Ivanković Jurišić je dizajnerka tekstila i vlasnica tkačkog ateljea Marija Handmade.

O njenom predanom i autentičnom radu svedoče priznanja „CVET USPEHA ZA ŽENU ZMAJA“ Udruženja poslovnih žena Srbije i priznanje Evropske mreže preduzetništva (European Entrepreneurship Network) za uspešno učešće u medjunarodnim programima u tekstilu.

Atelje Marija Handmade dosledan je svojoj osnovnoj ideji, a to je odeća od prirodnih materijala nastala pletenjem i tkanjem na razboju.”

Predstavlja kolekciju SENKA za sezonu jesen zima 20/21.

Kolekcija SENKA nas podseća na lepotu uprkos prolaznosti i neizvesnosti dok nas vraća prirodi i njenim tonovima. Od mirnih, pastelnih tonova finih tekstura vune, preko asocijacije na animalnu borbu za sami život koju simbolizuju tonovi žute i zelene u mekom pamuku, pa sve do crne koja simbolizuje snagu i stamenost.

Senka sadrži kapute, jakne, džempere, prsluke kao hit komad sezone, pa i udobne haljine, pantalone i suknje koje ćete uvek naći u kolekcijama Marija Handmade.

Modeli iz SENKE nastaju kroz razne procese: od rađanja ideje preko postavljanja stotina i hiljada tankih niti lana, pamuka i vune kroz ruke žena u tkanju platna, do dizajniranja, krojenja i šivenja.

Za svaki komad potrebno je od 8 do 56 sati da bi se napravio.