Nevena Ivanović je rodjena u Beogradu 1992. godine. Nakon završetka studija u francuskoj školi mode i modnog menadžmenta „Mod’Art international“, osnovala je svoj brend „NEO design“. Uspešno je nastavila školovanje u „Školi za umetnost i dizajn“, gde je diplomirala 2016. godine. Učestvovala je u grupnim revijama na BAFE-u i Beogradskoj nedelji mode, a prva samostalna revija održana je u Parizu, septembra 2016. godine. Postala je član BFW dizajn kolektiva preko platforme za mlade kreativce- Modni inkubator. 

Kao podsticaj mladim dizajnerima, osvojila je nagrade „BazART“ i „Textil Young Designer Award“ a pored toga je bila i jedan od tri pobednika B-Future takmičenja. Tokom 2017. godine osvojila je nekoliko nagrada i izabrana je kao najbolji nacionalni dizajner na Srpskoj nedelji mode, nominovana kao evropski finalista za Woolmark prize i Fashion Scout SEE prize ju je nagradio revijom na Londonskoj nedelji mode ONES TO WATCH. Kasnije, dobila je specijalnu nagradu od BFW za očuvanje i promovisanje srpske baštine širom sveta i nominovana od WOOLMARK co. za Woolmark nagradu najboljeg evropskog dizajnera muške kolekcije 2017. Za vreme 2017. godine osvojila je ELLE nagradu za najbolju reviju i to ju je dovelo do internacionalnog ELLE takmičenja na kom je od 46 dizajnera osvojila 7. mesto.  2018. godine osvojila je regionalnu BIG SEE nagradu za IT FACTOR OF THE COUNTRY(Srbija). Iste godine napravila je kostime za srpske predstavnike na takmičenju za pesmu Evrovozije, „Balkanika“, a 2019-e za Nevenu Božović za isti show-program. Te kostime je primetio italijanski Vogue i drugi veliki svetski mediji.  

Tokom 2020 postala je jedan od 6 učesnika , biranih iz celog sveta, na festivalu FASHIONCLASH u Holandiji gde će prikazati svoju novu kolekciju JUUNISHINEO kroz performans i saradnju sa umetnicima iz Holandije i Srbije.  

Njen rad je pored komercijalnih komada i onih rađenih po meri fokusiran na kreiranje kostima za koje se nada da će uskoro sresti pozornice i filmska platna. 

Pored rada za svoj brend NEO dizajn, Nevena radi i kao freelance kreativni direktor i stilista. Saradjivala je sa najvećom modnom kompanijom u Srbiji „Ivko Woman“ kao i sa mnogim drugim dizajnerima i umetnicima iz zemlje i regiona. 

NEO design

„Prošlost i budućnost dolaze zajedno“. NEO dizajn teži ka tome da vrati tradicionalne tehnike za izradu odeće i nakita novom dobu u kojem će funkcionalnost napredovati od jednostavnosti.  

Pored toga NEO se bavi pitanjem identiteta i pripadnosti kroz životni projekat dizajnerke u kome istražuje svoje potencijalne pretke prateći putanje svojih inspiracija koje je vode na putovanje oko sveta. Ovaj eksperiment će biti krunisam pravim DNK testom koji će otkriri da li se i koliko mapa inspiracija poklapa sa realnom DNK mapom.  

NEO dizajn je osnovan na novoj viziji funkcionalnosti. Odeća i nakit su isprepletani i predstavljaju jedinstvo sa višestrukom upotrebom, prilagodjava se onome ko ga nosi i daje mogucnost personalizacije. Veza izmedju prošlosti i budućnosti je neophodna za jaku i zdravu sredinu i NEO se trudi da to prikaže kroz odeću dizajniranu za moćne, umetničke i mistične duše. 

Kratak modni video predstavlja prvi deo priče o preplitanju svih NEO kolekcija. Ovaj video je spona između kolekcije MOKOSHNEO i  kolekcije JUUNISHINEO koja će biti prikazana u martu sledeće godine na FASHIONCLASH festivalu u Holandiji. Video prikazuje #neowarrior koja se priprema za svoj susret sa svojom srodnom dušom iz drugog sveta. ITAIDOSHIN je japanski izraz za harmoniju koja nastaj kada se dve duše savršeno poklapaju.U svim NEO kolekcijama jako je bitna spona između suprotnosti koje se upotpunjuju i daju smisao jedna drugoj.Video je sniman na lokaciji koja je sama po sebi nestvarna i izmeštena iz prostora i vremena, srednjevekovna crkva Arača u blizini Novog Bečeja. Udaljena od svakog vida civilizacije čini da zaboravite gde se nalazite i da se potpuno uživite u svaki scenario koji zamislite. Iza kamere našao se Zoran Rašić – LU.MESS  i zbog njegovog umeća će vas upravo ovaj video naježiti i uvući u svoju nadrealnu atmosferu.