Fashion Incubator


FASHION INCUBATOR je poseban projekat Udruženja dizajnera – BFW Design Collective kroz koji se insistira na podršci mladim dizajnerima. NA BFWu su se ovoga puta predstavili neki od najtalentovanijih novih modnih dizajnera, Melanija Vasić, Teodora Pašalić, Anđela Branković, Le butt i Milica Cenerić – MANA.homemore

U autorskoj kolekciji Melanije Vasić “Avantura“ način dizajniranja i izgled formi bazira se na istraživanju granica kontrasta likovnih elemenata poput površine i teksture, predstavljene ručnim radom, sa transponovanjem i modernizacijom safari odeće u savremenu žensku odeću.

Kolekcija Anđele Branković “Welcome to the Jungle” nastala je pod uticajem pank i rokenrol kulture 80-ih godina Kolekcija obiluje vintage denim komadima, veštačkom kožom u skladu sa globalnom borbom u modnoj industriji protiv korišćenja materijala životinjskog porekla, kao i elementima od trikotaže.

Milica Cenerić MANA predstavlja  mini kolelekciju “Toto” u kojoj su futuristčke siluete osvežene upotrebom tkanina tipičnim za hipi kulturu 70-ih godina dvadesetog veka.

Inspirisana moćnom energijom motora kolekcija “Engine Energy” Teodore Pašalić vizuelno i teksturno simulira smeo izgled i osećaj spremnosti za pokret i sve izazove brzine.Složen koncept dizajna sa rezovima, zipovima i patentima postavljenim pod različitim uglovima, stvara preklapanja koja kolekciji daju strukturiranu, geometrijsku estetiku, sa elementima futurističkog prosedea.

Le butt iza koga stoji mlada kreatorka Kristina Ivković tretira helenke kao komad garderobe koji je izašao iz sale za vežbanje i postao sastavni deo svakodnevne, ulične mode. Kristina je orjentisana na istraživanja u konstrukciji odeće koja daje poseban inovativan dizajn.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten