IN FOCUS: Promocija korejske kulture kroz reviju, izložbu i film

Početak druge večeri Beogradske Nedelje Mode obeležila je revija gostiju iz Koreje koji su se predstavili brendom STARSICA. Belgrade Fashion Week u okviru promocije drugačijih kultura predstavlja korejske umetnike, što se nakon održane revije, nastavlja kroz izložbu Get closer i projekciju filma “The Royal Tailor”. Ceo program je deo projekta “Dani korejske kulture”.
homemore


Najnovija kolekcija korejskog brenda STARSICA pod nazivom “DOCTORED EVIDENCE: BE TRUE TO YOURSELF”, inspirisana  je filozofskim rasuđivanjem fenomena koji se bazira na ideji da svakodnevni komadi odišu luksuzom, ali i anksioznošću savremenog društva. Drugi izvor inspiracije su maštovite slike prenaglašenih slojeva i teksture. Ovaj brend mladog korejskog dizajnera Ike Seungik Lee-a fokusira se na istraživanje pojma moderne elegancije kroz eksperimentisanje. Prva kolekcija brenda STARSICA pod nazivom “Visitor”, predstavljena je tokom London Fashion Week-a kada je izabran za jednog od Fashion Scout Ones-to-Watch dizajnera i od tada se redovno pojavljuje na LFW-u.

Kao poseban događaj u okviru Beogradske nedelje mode, ambasada Koreje beogradskoj publici je predstavila film koji slavi lepotu narodne korejske nošnje (Hanbok). Ostvarenje “The Royal Tailor” je priča o rivalstvu dvojice uglednih krojača u vreme Ćosan dinastije.

Korejska multidisciplinarna umetnica HAZZI se bavi slikanjem, fotografijom, kao i organizacijom kulturnih događaja. Preispitujući dominantno mušku percepciju ženske lepote, umetnica osvaja nove prostore u vizuelnoj predstavi žena. Rad koji će biti izložen u okviru Beogradske nedelje mode bavi se savremenim tumačenjima korejske narodne nošnje (Hanbok). Izložbu možete pogledati u galeriji Prozor sve do 4. novembra.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten