“Hanuschka” by Elhana Tihak: JEDINSTVENO ODVAŽNA

Mlada dizajnerka Elhana Tihak, koja stoji iza brenda „Hanuschka” revijom, druge večeri 48. Perwoll Fashion Week-a, prikazala je kolekciju „Identité“ koja oslikava povezanost dizajnerke sa Bosnom i Hercegovinom, zemljom njenog porekla, koja se duboko utisnula u njen modni pravac.

Veština izrade i prepoznatljiva estetika izgrađena je na bosanskim simbolima, motivima i običajima. Uzorci inspirisani tradicionalnim nošnjama, velikim livadama poljskog cveća i odvažni krojevi lokalnog patrijarhata, kolekciju su učinili tako jedinstveno odvažnom.

Dizajnerka se igrala modernim vremenima i tradicionalnim vrednostima, koristeći preostalu zalihu tkanine za presvlake iz lokalne fabrike nameštaja. Spojem nespojivog, pretvorila je mušku tradicionalnu bluzu u modernu mini haljinu s velikim volanom spreda. Balans između modernizma i tradicije najbolje predstavljaju materijali u kombinacija presvlake i sjajnih detalja, ali i simbolizuju samorazvoj i samorefleksiju ličnosti dizajnera. Veliki i obimni volani oslikavaju bogatstvo istorije i tradicije kojih se, neretko, ljudi stide i zovu ih staromodnim. Upečatljive artikle kolekcije karakteriiše ručna izrada, “made in BiH” etiketa i važnost osećaja u odeći. Cilj kolekcije bio je oživeti vrednosti tradicije i tako tok života bar malo usporiti.

POGLEDAJ SVE FOTOGRAFIJE>>>

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten