Hotel Moskva, tradicija koja inspiriše

„Hotel Moskva“ jedno je od onih retkih, dragocenih mesta gde vreme stoji. Za sve nas „Moskva“ je uvek bila i ostala daleko više od hotela.  Ovaj simbol Beograda deo je naših odrastanja i naše tradicije koju ljubomorno čuvamo. Ona je ponosni predstavnik onog Beograda koji još uvek postoji: tih, šarmantan i skriven na nekim čarobnim mestima koja odolevaju duhu novog vremena.

Jedan od najznačajnijih arhitektonskih bisera srpske prestonice izgrađen je u stilu ruske secesije sa elementima grčke antike. Pod zaštitom države je od 1968.godine  kao spomenik kulture glavnog grada, a od 1979. kao kulturno dobro od velikog značaja.

Hotel „Moskva“ je privlačio i oduševljavao na stotine slavnih ličnosti koje su se vremenom upisale u istorijski kod hotela. Od Alberta Ajnštajna, preko Ričarda Niksona, sve do Roberta De Nira i Lučana Pavarotija, „Moskva“ je ugostila toliko značajnih imena iz svih segmenata javnog i političkog života da bi ta lista teško stala u jedan novinski članak.

Petogodišnja rekonstrukcija sprovedena je temeljno i pedantno, od enterijera preko fasade. Tom prilikom vodilo se računa o najvišim standardima, poklanjala se izuzetna  pažnja svakom detalju, težilo se da se zadrži duh i autentični šarm „Moskve“ali u isto vreme u skladu sa najnovijim trendovima u ugostiteljstvu. U samom srcu grada nudi 123 sobe, 4 konferencijske sale, Spa centar, restoran Čajkovski kao i poznatu kafe-poslastičarnicu Moskva.