NESALOMIVI

Hemofarm fondacija je pokrenula nacionalnu kampanju NESALOMIVI sa ciljem podizanja svesti javnosti o očuvanju mentalnog zdravlja i stvaranja društvenog pokreta za borbu protiv depresije i stigme koja prati obolele. Kampanja, koja se sprovodi u saradnji sa Filozofskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, je posebno važna jer je došla u vreme najveće krize javnog zdravlja koju je izazvao virus SARS-COV 2 koji je izmenio život kakav smo poznavali do marta 2020. godine zbog čega je neophodna hitna akcija društva u obezbeđivanju  psiho-socijalne podrške stanovništvu sa ciljem stvaranja društva humanih i solidarnih ljudi.

Ustanovljena je SOS linija za borbu protiv depresije i stigme 0800 001 002, na kojoj rade lekari, psiholozi i psihijatri četiri Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Vršcu, Kovinu, Novom Kneževcu i Gornjoj Toponici. Pomoć i podrška su besplatni i anonimni, a stručnjaci su dostupni 24/7.

Od pokretanje kampanje “Nesalomivi” u aprilu 2021. do danas pomoć i podršku je dobilo više od 12.000 osoba koje se bore protiv depresije i stigme. Pokretu “Nesalomivi” se priključilo više od milion ljudi dok je više od 650 institucija podržalo kampanju.

Priključi se pokretu za borbu protiv depresije NESALOMIVI! Kada smo zajedno, ništa nas ne može slomiti!

www.nesalomivi.rs