Svi potpuno električni automobili Volvo Cars biće bez elemenata kože, u okviru zalaganja za dobrobit životinja

Materijalni svet se sve više razvija, a dizajneri širom sveta pogotovo u automobilskoj i modnoj industriji aktivno nabavljaju visokokvalitetne, održive i odgovorno isporučene materijale, zalažući se za stvaranje luksuznih proizvoda budućnosti.

Volvo Cars tokom sledećih godina planira da ostvari ponudu isključivo potpuno električnih automobila – i svi će biti bez elemenata kože.

Do 2025. godine kompanija planira da uspostavi sistem u kom bi se 25% materijala novih Volvo automobila sastojalo od recikliranog tekstila i tekstila na biološkoj bazi, budući da se zalaže za cilj da do 2040. godine ostvari potpuno zaokružen ciklus poslovanja. Kao deo svojih klimatskih akcionih planova, takođe se zalaže da svi neposredni snabdevači kompanije, uključujući snabdevače materijala, pređu na korišćenje 100% obnovljive energije do 2025. godine.

„Imamo viziju o svom putu u budućnosti, a prvi korak koji preduzimamo jeste da obezbedimo upotrebu održivih, prirodnih i recikliranih materijala“, rekao je Robin Page, šef dizajna kompanije Volvo Cars. „Sledeći izazov jeste promeniti ono što radimo sa tim materijalima, pa i ako je reč o tome da će ti automobilski delovi koji traju zauvek ponovo da se vrate u kružni ciklus ili nazad u zemlju.“

Umesto unutrašnjosti sa kožnim elementima, Volvo Cars će svojim kupcima da ponudi druge mogućnosti, kao što su visokokvalitetni održivi materijali iz bioloških ili recikliranih izvora. Na primer, Nordico, novi materijal za enterijer koji je kreirao Volvo Cars, sastojaće se od tekstila napravljenog od recikliranih materijala, kao što su PET-boce, materijala nastalih na biološkoj bazi, iz održivih šuma u Švedskoj i Finskoj kao i recikliranih čepova iz vinske industrije – postavljajući nove standarde za vrhunski dizajn enterijera. Taj materijal će debitovati u sledećoj generaciji Volvo automobila.

Sa modnih pista do širokih drumova: Volvo Cars se udružuje sa  3.1 Phillip Lim za održivu vikend torbu

Volvo Cars i 3.1 Phillip Lim dele posvećenost održivosti i korišćenju materijala napravljenih iz biološki zasnovanih i recikliranih izvora, udružili su snage da razviju novu luksuznu održivu vikend torbu napravljenu od materijala Volvo enterijera.

Dizajnerska vikend torba napravljena je od novog održivog materijala za Volvo enterijere pod nazivom „Nordico“ i prati najavu sa početka ove godine da će, počevši od C40 Recharge, svi novi potpuno električni Volvo modeli biti potpuno bez kože. Ova posvećenost odražava ambiciju Volvo Cars-a da aktivno pronađe visokokvalitetne i održive izvore za mnoge materijale koji se trenutno koriste u široj automobilskoj industriji.

Savršen pratilac za vikend odmor, torba je inspirisana suštinom skandinavskog dizajna i ima diskretan prostor za odlaganje, dupli kaiš i posebnu torbicu sa potpisom.