Bulka

Nina Bogosavljev je diplomirala na Fakultetu Lepih Umetnosti u Beogradu, na dva odseka – scenski kostim i savremeno odevanje. Svoju ljubav prema modnom dizajnu i kostimografiji spojila je u jedno i uspešno se bavila dizajnom kostima za film i pozorište.

Zahvaljujući velikoj ljubavi prema putovanjima Nina je obišla svet i živela u raznim zemljama sveta od dalekog istoka do centralne Amerike, te je sa sobom donela mnoštvo utisaka iz različitih kultura. Ovi bogati ukusi, mirisi, boje i različite kulture, spojili su i iskombinovali sa našom Srpskom tradicijom i ornamentikom i pretvorili u neiscrpnu inspiraciju pretočenu u modni brend BULKA. 

Zaštitni znak ovog nesvakidašnjeg brenda je kaftan, neobičan odevni predmet izvučen iz starih srpskih nošnji i transponovan u današnje vreme. Srpska kultura, ornamentika, priroda, zaboravljene bajke i drugi elementi iz domaćeg flolkora čine glavnu inspiraciju za kolekcije. Svaki komad je unikatan i vrhunski sašiven.

ANAHATA proleće leto 2021

U ovoj kolekciji prikazana je neiscrpna inspiracija u spoju dva kraja sveta, indijskih vividnih boja, slavljenja života, izlazaka Sunca, razigranost materijala i srpske tradicije i ornamentike. Nina Bogosavljev ovom kolekcijom priča bajku i slavi rođendan snu koji sanja već dvadeset godina. Širok spektar Indijske kulture nadahnjuje je još od upisa na akademiju i vremenom i rastom brenda BULKA koji se bazira na domaćem kulturnom nasleđu, u ovoj kolekciji konačno spaja dve ljubavi. Nakon nedavnog boravka u Indiji, kulminacija emocija i spoj dve kulture, na putu srca, ova kolekcija dodiruje i širi jednu posebnu čaroliju. U samoj kolekciji pronaći će se moćna tradicionalna žena koja pleni svojom unutrašnjom iskrenošću prema svetu, hrabra da to prikaže i sudeluje u širenju plemenosti, uzajamnosti i talenta inspirišući svoju okolinu.

Izuzetna pažnja se pridaje materijalima i izradi svakog unikatnog komada. Takođe se vodi računa o proizvodnji, gde se usko sarađuje sa vrhunskim stručnjacima isključivo u našoj zemlji.

Svi detalji su inspirisani originalnim srpskim nošnjama koji su transponovani u moderan koncept koji pridodaje nesvakidašnjosti a opet nosivosti cele kolekcije u svim prilikama.