DNK studio Dragane Nikolajević

DNK je kreativni modni studio koji se bavi izradom unikatnih komada odeće i malim serijama modela. U kolekcijama se koriste materijali koji su kvalitetni, a svaki  komad je ručno rađen u Srbiji po najvišim standardima.  Sinonimi koji opisuju modele sa potpisom DNK su svedenost, naglašena  ležernost, udobnost i elegancija. Rafiniran izbor materijala, prilagođen formi i kroju prati liniju duha i tela.

Poseban akcenat se stavlja na senzibilitet moderne žene i njene potrebe, koje rezultiraju nosivim modelima sa naglašenim autorskim pečatom. Modeli DNK su se 2022 našli u Britanskom izdanju časopisa VOGUE. Autor kolekcija i osnivač brenda DNK je modni dizajner Dragana Nikolajević. Studije kostimografije je diplomirala je na fakultetu Primenjenih umetnosti i dizajna  u Beogradu, član je ULUPUDS-a. Učestvovala je na brojnim modnim manifestacijama u zemlji i inostranstvu, kao i brojnim grupnim i samostalnim izložbama. Pored dizajna odeće bavi se umetničko eksperimentalnim radom u oblasti primene novih tehnologija u odevanju.

Brend DNK studio, pod vođstvom dizajnerke Dragane Nikolajević, ove godine nastavlja svoju tradiciju revijskog učestvovanja na Beogradskoj Nedelji Mode sa svojom najnovijom kolekcijom FLAIR, za proleće-leto. Kolekcija je inspirisana elegancijom i lakoćom, istovremeno naglašavajući ženstvenost i praktičnost kroz upotrebu prirodnih materijala poput lana, viskoze i pamuka.

Siluete u kolekciji su oblikovane u pastelnim tonovima, stvarajući atmosferu blage sofisticiranosti i profinjenosti. Oblici su ženstveni, ali praktični, protežući se od fluidnih, uhvaćenih u pokretu do blago strogih, sa diskretnim intervencijama u sečenju ili izvedbi detalja.

DNK studio ističe svoju posvećenost prirodnim materijalima i održivom pristupu modi, što se jasno oseća kroz kolekciju FLAIR, koja istovremeno odražava aktuelne modne trendove i oslikava DNK studio estetiku – sofisticiranost, praktičnost i eleganciju, donoseći svežinu i inspiraciju svakoj savremenoj ženi.