Lagami, dizajner Lana Prosenica
Iako profesor književnosti po struci, Lana je svoj budući poziv otkrila za vreme studija, kada je kupila prvu mašinu za štrikanje. Ubrzo otvora I svoj prvi studio LanaLana i bavi se isključivo kreiranjem trikotaže.
Lagami je akronim imena Lana i imena njene dve ćerke Gale i Mie, nastao 2013.godine. Pored samostalnih revija i revija na SFW, ovo je 3 nastup na Beogradskom Fashion Week-u Lane Prosenice i njenog brenda Lagami.

Lagami – limitirane kolekcije autentičnog stila.
Lagami dizajni pravljeni su po meri imajući na umu udobnost, sa akcentom na moderan i klasičan šik.
Naša linija ima za cilj oslobađanje od masivne mode i korak ka onom jedinstvenom komadu koji čini jedan autfit kompletnim.
Od početka do kraja, ceo proces se odigrava u dizajn studiju Lane Prosenice.

CITY
Nova Lagami kolekcija za jesen/zimu 22/23 insprisana je urbanim, brzim načinom života. Društvene mreže, telefoni, tajming, selfie…sve to je postalo deo svakodnevice jednog gradskog lifestyle-a,kao i unisex moda koja danas oslikava ulice svake metropole.
Lagami je odabrao New York City kao kulturološki i modni centar gde podjednakim ubrzanim tempom žive kako šik žene tako i moderni muškarci kojima je ovaj put posvećen dobar deo nove kolekcije.
Vuna, viskoza, boje, print, asimetrija, besprekorna izrada i ovu Lagami priču čine posebnom i uvek par koraka ispred svega onoga što je trenutni trend.