Olja Marković – Plima

Olja Marković, talentovana stilistkinja i dizajnerka, predstavlja svoju najnoviju kolekciju koja odiše izuzetnom estetikom i inovativnim pristupom modi. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti, i završila master na Fakultetu političkih nauka na odseku Kulturologije, gde se bavila odnosom tela i mode. Olja voli da sarađuje sa umetnicima kao što su Bojana Vunturišević, VIS Limunada, Cobi, Mimi Mercedez, Maja Uzelac, Marta Jovanović i drugi, što dodatno obogaćuje njeno stvaralaštvo. Njen rad kao stilistkinje za modne editorijale, kampanje brendova, spotove i reklame, obeležen je originalnošću i kreativnošću. Osnivanje brenda Plima predstavlja njen izraz stvaralačke strasti i vizije.

Kolekciju Olje Marković karakteriše maksimalistički pristup u spajanju različitih formi, printova i tekstura, stvarajući izuzetno vizuelno iskustvo. Inspiracija dolazi iz evropskog postmodernizma, sa dodirima renesanse i uticajem japanskih i slovenskih estetika. Brokat, čipka i štampane tkanine sa crtežima se kombinuju sa aksesoarima od perli, cveća i pletiva, stvarajući kompleksne, ali harmonične kreacije.
Revija brenda Plima dodatno je obogaćena aksesoarima dizajnera kao što su Ljus, Oposum bags, Fckng Lion, Cvetokvir, kao i komadima odeće Vesne Kracanović, Čanji Marije i Neo fundusa. Asistentkinje u realizaciji revije su Mina Tegeltija i Isidora Spasić, koje su doprinele realizaciji vizije Olje Marković. Kroz svoju kolekciju, Olja ne samo da prati modne trendove, već postavlja nove standarde u modnoj industriji, donoseći osveženje i inspiraciju svakom modnom entuzijasti.