Prota i Doda otvori​li 42. Belgrade Fashion Week!


Aleksandar Protić je pre 20 godina bio proglašen za najboljeg mladog dizajnera godine. Tokom 2000. godine seli se u Lisabon i svoju karijeru gradi u Portugalu, gde od 2001. redovno izlaže na Moda Lisboa, oblači brojne VIP dame i radi kao kostimograf za njihova pozorišta. Sinoć je otvorio 42.Beogradsku nedelju mode sa Dodom Komad! homemore

Skulpture „Pelagos“ Barbare Hepworth poslužile su kao inspiracija za kolekciju proleće-leto 2018. Uvek prisutne „rupe“/otvori a posebno zice na skulpturama su u kolekciji viđene u formi falti i kaiševa koji daju i određuju formu modela.

Materijal skulptura je takodje poslužio kao inspiracija za izbor boja i vrsta materijala u kolekciji. Aleksandar Protić je za ou kolekciju izabrao različite materijale, od svile, mešavine svila do vune, pamuka i veštackih vlakana. Kroz kolekciju se provlače žuta, zlatna, senf žuta, maslinasto zelena, nougat, crna i off white boja.

Doda Komad je sinoć prikazala kolekciju za jesen/zimu 2017 – “Mimikrija“.

 

Profesorka Doda Komad sa jedinstvenim pristupom edukaciji izgradila je brojne domaće dizajnere medju kojima i Aleksandra Protića. Kao dizajner poigrava se  različitim umetnostima i predstavlja svoju specifičnu umetničko-modnu viziju. Prošle godine je dobila nagradu BFWa za poseban doprinos razvoju mode kao umetnosti, a sioć je još jednom oduševila svojim kreacijama publiku 42. BFW/a.

Kolekciju čine unikatni odevni predmeti i modni detalji načinjeni od vune, svile, pamuka, i materijala novih tehnologija. Dodina tema su urbani kamaleoni i mimikrije kao modus vivendi.

​ ​

Kaputi, mantili, haljine, suknje u izuzetnom koloritu, oduševile su sve prisutne, koji su je nagradili dugim aplauzom.​ MORE PHOTOS

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten

Leave a Reply