L’Oréal Paris se vratio na Belgrade Fashion Week!

Kao zvanični partner, ovaj svetski poznati brend prisutan je u srpskoj prestonici mode, na kultnoj reviji trendova, talenta i kosmopolitskog duha. L’Oreal Paris donosi glamur i pariski šik na najpopularniji modni događaj u regionu, koji slavi kreativnost, lepotu, autentičnost i umetnost! Ovom prilikom razgovarali smo sa Sebastienom Aubertom, generalnim direktorom divizije proizvoda široke potrošnje (Consumer Products Division) kompanije L’Oreal Adria-Balkan, koji takođe upravlja brendom L’Oreal Paris na devet tržišta u regionu.

Sebastien Aubert, GM L’Oreal Adria-Balkan

Kako vidite saradnju Belgrade Fashion Week-a i brenda L’Oreal Paris ?

Sebastien : Veoma mi je drago što se L’Oreal Paris, kao glavni sponzor, vratio na ovako važan događaj, kako u Srbiji, tako i u svetu mode uopšte. Beogradska nedelja mode je odličan trenutak za predstavljanje srpskih dizajnera i srpskih modnih brendova. Pošto je L’Oreal lokalno prisutan u Srbiji od 2004. godine, prirodno je da sarađujemo, kao i da koristimo snagu našeg brenda i naše jake kanale komunikacije kako bismo doprineli promociji ovako velikog i značajnog događaja – BFW-a!

Koje su vrednosti koje L’Oreal Fashion Week želi da istakne i osnaži ovom saradnjom?

Sebastien : Moda i lepota su oduvek veoma povezane. Moda je već dugo deo DNK brenda L’Oreal Paris, i tokom poslednjih decenija to su predstavljali i brojni veoma poznati modeli. Zajedno podstičemo emancipaciju žena i slavimo snagu lepote. Moda je i umetnost, koju takođe pokreće kreativnost, inspiracija, vizija i izvrsnost u izvođenju, i strast i pažnja posvećena detaljima. „Savoir faire“ odnosno posebno umeće, oličeno je i brendu L’Oreal Paris, kojeg pokreće nauka, koja je u osnovi inovativnih proizvoda, vrhunskog kvalieta koji su dostupni svima. Za mene, ova saradnja ima za cilj da održi (i zaštiti!) one vrednosti koje su nam toliko važne, u svetu koji se tako brzo menja.

U fokusu brenda L’oreal Paris je osnaživanje žena. Na koji način L’Oreal Paris pruža podršku u ženskom osnaživanju ?

Sebastien : Mi delimo zajednički jubilej sa 50. BFW-om! Prošle godine proslavili smo 50. godina čuvenog L’Oreal Paris slogana „Because you’re worth it“. Već duže od veka podržavamo žene širom sveta, kako uz pomoć najsavremenijih proizvoda iza kojih stoje vrhunska naučna dostignuća, tako i kroz inicijative i partnerstava kroz koje pokrećemo i unapređujemo dijaloge na temu jednakih prava i samopouzdanja. „Because you’re worth it“ je mnogo više od običnog slogana, to je zapravo prava misija brenda, koja ima za cilj da ohrabri žene: Lepota je moć, moć odlučivanja, moć da deliš poruke koje želiš, moć da veruješ sebi, moć samouverenosti. I ženstven i feministički, naš brend je posvećen jačanju osnovnih vrednosti ženske emancipacije, ikluzije i različitosti.

Podržani naukom i poslednjim naučnim dostignućima, naši kozmetički proizvodi i usluge daju samopouzdanje i moć ženama, pomažući im da zauzmu mesto koje zaslužuju u društvu.

L’Oreal Paris čini revolucionarne inovacije dostupne svima, bez kompromisa po pitanju efikasnosti i bezbednosti, omogućavajući ženama da se osećaju snažno. Štaviše, predstavljajući lepotu u svim njenim raznovrsnim oblicima, naši globalni ambasadori personifikuju ovu osnaženu i inkluzivnu viziju lepote.

Prošlog meseca, u Parizu je održano peto izdanje Le Defilea, velikog događaja za brend, koje je nazvano „Walk your worth“, kako bi se naglasak stavio upravo na te vrednosti. Manekenke, glumice, pevačice, svih generacija i porekla, su na najbolji mogući način pokazale da ne postoji univerzalna lepota, već naprotiv, da je lepota beskonačna u svojoj raznolikosti. Takođe, kako bi uticao na emancipaciju žena, L’Oreal Paris je pokrenuo program „Stand Up“, koji ima za cilj borbu protiv uličnog uznemiravanja i nasilja, čega je 78% žena bilo žrtva. Ruku pod ruku sa međunarodnim i lokalnim nevladinim organizacijama, program se oslanja na obuku miliona ljudi širom sveta, 5D metodom: DISTRAKCIJA, DELEGIRANJE, DOKUMENTOVANJE, DIREKTNO OBRAĆANJE, DAVANJE PODRŠKE. Ohrabrujem sve da se pridruže i prođu ovu obuku! #WeStandUp.