46. Beogradska nedelja mode: Mesto okupljanja najvećih kreatorskih imena!

Više od 20 godina, Beogradska nedelja mode opravdano uživa status najvažnijeg modnog događaja i kao takva, zauzima centralno mesto u kalendaru kulturnih dešavanja tokom jeseni. Uz punu podršku Perwolla, našeg dugogodišnjeg partnera, manifestacija nam od 25. do 31. oktobra donosi veoma dinamičan raspored revija, stručnih panela i diskusija, kao i veoma bogat art program. homemore

46. Perwoll Fashion Week svečano će biti otvoren revijom Dragane Ognjenović, a o značaju učešća ove priznate kreatorke na predstojećem FW, govori i činjenica da je image fotografija iz njene poslednje kolekcije korišćena u zvaničnoj kampanji manifestacije. Rame uz rame sa Draganom, prve večeri svoje kreacije predstaviće i Boško Jakovljević koji iz sezone u sezonu vešto pomera granice muške mode u Srbiji.

Tokom sedam modnih dana, svoje autorske kolekcije prikazaće brojni dizajneri, među kojima su afirmisana i dobro prepoznatljiva imena: Aleksandra Lalić, Ana Trošić Trajković, Vesna Kracanović, Daniela Glišić, Tijana Milutinović, Dragana Nikolajevic, Milena Radović, Lilly Tailor, ali i neka nova imena koja traže svoje mesto na našoj modnoj sceni.

Podrška najmlađim autorima izražena je kroz konkurs NOIZZ FASHION AWARD: Boris Trivan u okviru BFW projekta Fashion Incubator, a zatim i kroz revije studenata i diplomaca koji često postanu neke nove dizajnerske zvezde. Tendencija promocije neafirmisanih autora nastavlja se kroz izložbu fotografija Andreja Mihajlovića pobednika tradicionalnog konkursa BFW Instashot održanog tokom prethodnog Perwoll Fashion Weeka.

U pratećem programu jedinstveni projekat “BELI DAN”, okupiće nagrađivane dizajnerke Sonja Krstić, Aleksandra Lalić, Nevena Ivanović, Ana Trošić Trajković koje će se baviti promocijom domaćeg autorskog modnog izraza i njegovim korišćenjem u službi kulturne diplomatije. Nakon uspešno organizovanog prvog Dana održive mode na prethodnom izdanju Fashion Week-a, nastaviće se razgovori o društvenim i ekološkim aspektima modne industrije i razmišljanje o rešenjima i konkretnim predlozima za inovacije u modnom poslovanju.

Specijalni gost Perwoll Fashion Weeka biće Xavier Chaumette, francuski stručnjak iz domena istorije mode, kulturnog nasleđa i muzejskih praksi, koji će održati predavanje na temu tretiranja kulturnog nasleđa u savremenoj modi.

Kao što smo već naglasili, višegodišnja saradnja sa svetski poznatim brendom Perwoll nastavlja se i ove sezone, pa će najznačajnijii modni projekat u Srbiji i voga puta nositi zvanični naziv “Perwoll Fashion Week”, a oficijelni hashtag manifestacije je: #perwollfashionweek

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten