51. L’Oreal Fashion Week

Modni studio Click, iz poštovanja prema žrtvama i porodicama pogođenih tragedijom koja se dogodila 03. maja, kao i danima žalosti – objavljuje izmenjene termine održavanja 51. L’Oreal Fashion Week-a, koji će se održavati 08 – 14. maja.

Photo by Alek Živković

Novi koncept 51. izdanja L’Oreal Fashion Week-a podrazumeva ekskluzivni BFW šator, od preko 1000 m2, koji će biti postavljen ispred Ušće Shopping centra, omijenog okupljalište ljubitelja mode koje postavlja trendove bogatim izborom svetskih i domaćih brendova te na ovaj način daje vidljivost i domaćim dizajnerima kroz inovativnu formu. Multifunkcionalni šator predstavlja centralni prostor dešavanja pod kojim će biti održan celokupan revijski program po ugledu na manifestacije u modnim prestonicama poput Njujorka, Londona, Milana, Pariza… I ove sezone, ekskluzivni partner manifestacije je globalni lider u industriji lepote – L’Oreal Paris.

Ove godine se navršava 15 godina od kada na Belgrade Fashion Weeku dodeljujemo Nagradu  Boris Nikolić za savremeni modni izraz.  Želja nam je da se podsetimo svih dosadašnjih dobitnika ove važne nagrade, Borisa, njegovog rada, kreativnosti, sjajnih kolekcija koje su obeležile razvoj Belgrade Fashion Weeka i uticale na formiranje autentičnog izraza domaće modne scene. Na reviji otvaranja ćemo videti najnovije modele dosadašnjih dobitnika na temu savremenog modnog izraza.

Okosnicu manifestacije čini autorska moda prestižnih domaćih dizajnera koji će kroz brojne tematske revije  i samostalne kolekcije predstaviti autentični modni dizajn kao i aktuelne trendove. Na  svečanom zatvaranju 51. L’Oreal Fashion Weeka predstavljamo reviju Boška Jakovljevića koji obeležava 15. godina od svoje prve kolekcije muške mode.

Jedna od najzanimljivijih revija u programu BFWa biće posvećena nedavno preminuloj Vivienne Westwood, jednoj od najuticajnijih ličnosti savremene mode, pokretača pank mode, koju je odlikovala provokativna i buntovna estetika. Od tada je nastavila da pomera granice mode, često koristeći svoj dizajn kao sredstvo društvenog i političkog komentara.  Njena kreativnost I bogata karijera su značajno uticale na razvoj autorske modne scene kod nas tako da će najpoznatiji BFW dizajneri interpetirati uticaj Vivijen Vestvud kroz modele koje su izradili posebno za ovu tribute reviju.

Na 51. BFWu nas očekuje još jedno izdanje Fashion Incubator programa, koji ima za cilj aktivnu podršku mladim dizajnerima u prezentaciji njihovog rada i započinjanju profesionalnih karijera. Ovoga puta, u saradnji sa dugogodišnjim partnerom Perwoll-om, pozvali smo studente, diplomce i postdiplomce modnog dizajna da na svež i progresivan način kreiraju modele na temu “Rethink Fashion”. U reviji učestvuju studenti Fakulteta savremenih umetnosti mentorke Sonje Krstić, studenti Univerziteta Metropolitan mentora Aleksandra Protića i  studenti Visoke Tekstilne škole, mentorki Sonje Jocić i Ivane Najdanović

U okviru programa predstojećeg BFWa, u saradnji sa našim dugogodišnjim partnerom IQOS-om, realizujemo „Better not burned“ reviju, inspirisanu budućnošću bez duvanskog dima.

Belgrade Fashion Week iz godine u godinu podržava i promoviše različite edukativne i društveno odgovorne projekte. Kroz akciju “Koji je tvoj pogled na svet?” želimo da podignemo svest o bolestima oka i mrežnjače koje dovode do smetnji u vidnom polju ali i o značaju preventivnih oftalmoloških pregleda. 

Izložba “From Backstage Prespective”, pobednika InstaShot konkursa – Danijela Rauškog, biće otvorena 08. maja u 19h u Ušće Shopping Centru i biće otvorena tokom trajanja BFWa . Ova izložba otkriva trenutke iza scene Belgrade Fashion Week-a koje inače nisu vidljive a kriju pravu magiju modnog sveta.

Novi koncept BFWa donosi i otvaranje ka širokoj modnoj publici. U sklopu prolećnog L’Oreal Fashion Weeka, Modni Studio Click  po prvi put organizuje  “Street & Urban Fashion Festival” na kome će  novi modni brendovi, imati priliku da izlože, prezentuju i prodaju svoje proizvode u ekskluzivnom BFW šatoru. Street & Urban Fashion Festival će se održati 13. i 14. maja od 13 – 22h. Na ovaj način će Ušće Shopping Center dati priliku svojim posetiocima da bolje upoznaju atraktivne mlade brendove na tržištu. Najverniji ljubitelji mode mogu pratiti i konkurs na Tvoj centar aplikaciji i osvojiti ekskluzivne karte za sve revije, kao i druge vredne nagrade.

Finale programa ove sezone biće “Best of Belgrade Fashion Week” revija, koja će se održati u nedelju 14. maja na Velikom stepeništu na Kalemegdanu u okviru manifestacije Skupštine grada Beograda “Dani porodice” . Na ovoj reviji ćemo videti retrospektivu najatraktivnije mode sa 51. L’Oreal Fashion Weeka.

Belgrade Fashion Week nastavlja da predstavlja domaću kreativnost i umetničke vrednosti!

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten