Autentične kolekcije samostalnih srpskih dizajnera

Tokom prve večeri 44. BFW-a poseban akcenat je stavljen na kreativni potencijal domaće modne industrije. Osim brendova okupljenih oko Klastera FACTS, svoje nove kolekcije predstavili su samostalni dizajneri, kao što su Ljiljana Joksović sa svojim brendom Lilly Tailor, zatim Atamansha, Viktorija Džimrevska, kao i Vesna Milošević.
homemore

Brend ATAMANSHA predstavlja ženu slobodnog duha. Divlju i borbenu Slovenku – ekstravagantnog, a opet urbanog ukusa. Nova kolekcija pod nazivom “Galina” je savremena, pomalo futuristička odeća sa oštrim formama, prošarana je slovenskim ornamentima, a sadrži i elemente kozačke nošnje.

Inspirisana ženskom snagom, individualnošću i emocijama, Viktorija Džimrevska prikazala je svoju novu kolekciju “Timeless”, obogaćenu printovima, sitnim detaljima, kontrastom neobičnih tekstura. Kolekcija se sastoji od kaputa, prsluka, haljina, pantalona i suknji, upotpunjena je cipelama i tašnama jednostavnog kroja i pročišćene forme.

Kreacijama iz kolekcije „Carica Milica i sjaj Manasije“, Vesna Milošević dočarala nam je moderno doba 21. veka sa pečatom srpske tradicije, istorije, kulture i vere. Korišćeni materijali su svila i brokati sa ubacivanjem najfinije čipke. Dizajnerka je lično vezla kristalima pojaseve i zanimljive rukave. Kolekcija je upotpunjena unikatnim nakitom.

Za aktuelne kreacije brenda Lilly Tailor, dizajnerka Ljiljana Joksović insiraciju je pronačla u slikarstvu Kandinskog, izrazitom koloritu i apstraktnoj formi njegovih dela, kao i njegovom odnosu prema umetnosti kao izrazu unutrašnjeg duhovnog sadržaja. Kolekcija je dosta koloritna, od crne i maslinaste, do žute, tirkiz i narandžaste. Od materijala korišćeni su vuna, koža, svila i vuneni štof.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten