Autorska moda 5. dana BFWa

Na 5. večeri 51. L’Oreal Fashion Weeka, nastavili smo sa programom autorske mode u kojem su svoje nove kolekcije prikazali Nataša Šarić, Đorđe Baščarević i Tijana Mladenović.

Nataša Šarić predstavila je kolekciju NA-ŠA košulja, koja je proistekla iz svih elemenata koje koristi u njenom dizajnu i kreiranju a koje čine njen dugogodišnji autorski izraz. U procesu kreiranja, ona testira granice konvencionalnih pravila, razigravajući ih, stapajući sa drugim elementima, kombinujući klasične, prirodne materile sa hyte materijalima, dodajući kreacijama novu dimenziju – otvarajući na taj način mogućnost transformacije od klasičnom modnog predmeta u umetnički objekat. Košulju kao odevni predmet tretira sa puno skulpturalnih formi i detalja i kao u svakom likovnom delu, traži da detalj podržava celinu a celina detalj. 

POGLEDAJ SVE FOTOGRAFIJE >>>

Nova kolekcija Đorđa Baščarevića skup je autorovih trenutnih razmišljanja i raspoloženja, kao i vizija za naredni period. Inspirisana underground kulturom i elektronskom muzikom, još jedna je u nizu autorovih kolekcija koje kroz umetnički pristup razrađuju temu “Soft masculinity”, odnosno redefiniše kodekse muškog oblačenja. Kolekcijom dominiraju ravne forme, funkcionalnost i odsustvo naglašavanja siluete, kao i elementi ženske mode. Oblik odeće je manipulisan obmotavanjem konopaca i traka, na taj način naglašavajući trodimenzionalnost i volumen što kreacijama daje dramatičan izgled.

POGLEDAJ SVE FOTOGRAFIJE >>>

Kolekcijom TANGRAM, Tijana Mladenović predstavlja kolekciju koja je nastala kao odgovor na preteranu potrošnju kao problema današnjice. Dizajnirana da ponudi više od odeće koja je tu samo da zaštiti naše telo – kolekcija od 5 bazičnih celina nudi komade koji se mogu transformisati i nositi na više načina. Svaki komad nosiocu nudi osećaj novog i uzbudljivog duži vremenski period i ne dozvoljava mu da ga se olako reši. Konmadi su podesive veličine i unisesks, te nam dozvoljavaju da ih delimo sa prijateljima i članovima porodice, što je još jedan način da se produži vek upotrebe TANGRAM kolekcije.Predstavljanje kolekcije pomogli su igrači i glumci: Vojin Pajić,Daria Janjić,Djordje Jovičić,Jana Jovićević,Tamara Stanisavljev uz pomoć rediteljke Marije Spasić.

POGLEDAJ SVE FOTOGRAFIJE >>>

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten