Autorske kolekcije u nastavku 51. L’Oreal Fashion Week-a

Okosnica svakog Belgrade Fashion Weeka je autorska moda, na kojoj modni stvaraoci predstavljaju nove kolekcije. Na drugom danu 51. BFW-a, publici su se predstavili Peđa Nerić i Viktorija Džimrevska svojim novim kolekcijama.

Perđa Nerić, kolekcijom “Dunes” prikazao je modele za proleće-leto 2023, inspirisane marokanskim pustinjama, dinama i peščanim bojama Magreba. Meke fluidne forme drapirane svile, suprotstavljene su voluminoznim formama tafta i brokata sa ponekim orijetalnim detaljima. Etablirani dizajner, iz kolekcije u kolekciju, ne prestaje da unosi inovacije u klasične feminine forme, čineći žene koje nose njegove kreacije elegantim, smelim ali uvek ženstvenim i lepim. Novih 15 modela, na kojima se ističe izuzetna tehnika drapiranja, publiku su očarale i dokazale da klasične forme nikada ne izlaze iz mode.

POGLEDAJTE SVE FOTOGRAFIJE >>>

Viktorija Džimrevska, dizajnerka poreklom iz Skoplja, pokazala je snagu žene u novoj koleciji “Independent”. Prenaglašenost oversized formi i kontrastima materijala koji su i prirodni i veštački, dopunile su suprotstavljenost mekih i oštrih linija kroja, sjanih i mat oblika koji su dočarali dihotomiju snage i nežnosti smele žene koje su inspiracija za ovu kolekciju. Nijanse sive, obavezna crna i bela ali intenzivna žuta, predstavljaju emociju žene koja korača hrabro i slobodno. Perjani detalji, prenaglašene figure kolekciji daju sofisticirane nijanse koji su posebni, drugačiji i autorski. Mekane tašne od veštačke kože kontriraju predimenzioniranim formama, upotpunjavajući kolekciju i dajući dodatnu jačinu svakom modelu.

POGLEDAJTE SVE FOTOGRAFIJE >>>

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten