Autorske revije obeležile drugo veče Perwoll Fashion Week-a

Drugo veče Perwoll Fashion Week-a otvorila je Viktorija Džimrevska kolekcijom “Zip it” inspirisanom snagom urbanih i smelih žena koje suptilno osvajaju svet svojim buntovnim duhom. Pistom su dominirali modeli u crnoj, beloj i žutoj, i tonovima pink i lavande, izrađeni od materijala različitih tekstura i formi, od krzna do sjajnih i providnih materijala, upotpunjeni rajfešlusima kao obaveznim detaljima i soft tašnama, izradjenim specijalno za ovu kolekciju. 

POGLEDAJTE SVE FOTOGRAFIJE>>>

Zehra Lukić se predstavila kolekcijom „Rehability“, koja je spoj kontrasta, urbanog i elegantnog, mračnog i sjajnog. Voluminoznim, skoro arhitektonskim formama, napravljenim od materijala zanimljivih tekstura, suprotstavila je meke materijale. Kolekcijom dominira crna, kombinovana sa mat metalik sivom i intenzivnim bojama samo u naznakama. Rehability nosi simboličko značenje inspirisano okolnostima savremenog života, kojem je potreban oporavak i povratak pravim vrednostima, a namenjena je savremenim ženama za koje veruje da ove promene mogu izneti, i koje preferiraju autentičan i unikatan stil života, van opšte prihvaćene estetike.

POGLEDAJTE SVE FOTOGRAFIJE>>>

Brend ChanyMaria je inspiraciju za kolekciju „NEWWorld“ pronašao u netaknutim prostorima univerzuma, u dubinama i beskonačnosti svemira, zato u kolekciji dominiraju tamni tonovi, crna i metalik boja. U večitom traganju za novim, boljim i plemenitijim svetovima, izbor materijala se kreće od onih koji drže formu, simulirajući snagu pojedinca i svemira kom pripadamo. Pored atraktivnih modela, ovacije je izazvala specijalna gošća revije, mlada umetnica iz Berlina Laura Utenova, poznata po svojim muzičkim performansima. 

POGLEDAJTE SVE FOTOGRAFIJE>>>

Revija Irene Grahovac zatvorila je drugo revijalno veče 52. Perwoll Fashion Week-a. Kolekcija jesen/zima 2023/24 se sastoji iz dva dela ORGANIC i CONTRA, dakle sudar prirodnog i veštačkog. U ORGANIC kolekciji modeli su izrađeni od italijanskog jagnjećeg krzna, vuna je nebojena ili slabo tonirana, derma je prebojena biljnim pigmentnim bojama. U kolekciji CONTRA modeli su izrađeni od poliestera. U ovim sjajno uklopljenim kontrastima Irenine revije uživala je mnogobrojna publika, među kojima su bile brojne poznate ličnosti i kolege.

POGLEDAJTE SVE FOTOGRAFIJE>>>

Ove večeri je otvorena izložba fotografija Svetlane Braun, pobednice konkursa BFW Instashot, kojom nam je mlada umetnica poručila „Live this moment!“. Ovaj program Beogradske nedelje mode trudi se da da vidljivost fotografima, koje su neraskidivo povezane sa prenošenjem vizije modnih dizajnera na print i u digitalne forme. Njene fotografije odišu jarkim i vedrim bojama i prenose magiju backstage – dela modnog sveta koji nije pristupačan za većinu. Energija njenih fotografija i iskrene emocije zabeleženih, zanimljivih i neponovljivih trenutaka prikazane su na izložbi koja je dostupna u BFW foajeu tokom trajanja programa u Hangaru.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten