AWARDS NIGHT: Dodelom nagrada završen 40. BFW

Jubilarni, 40. Belgrade Fashion Week zvanično je završen tradicionalnom dodelom nagrada najboljim učesnicima, koja je ovoga puta održana u svečanoj sali Skupštine grada Beograda. Nakon dodele nagrada i podsećanja na dosadašnje uspehe, zvanično je najavljeno da će naredno izdanje Beogradske nedelje mode biti održano homemoreu periodu od 27. marta do 3. aprila 2017.


Na samompočetkuvečeri,prisutnima se najpreobratiodirektor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović koji je govorio o značaju saradnje sa MS Click. Zatim se generalni direktor Beogradske nedelje modeNenad Radujević zahvalio partnerima i saradnicima, nakon čega je dodelio posebno priznanje Igoru Todoroviću.U ime časopisaBAZAR, Nikola Todorić dodelio je BAZART nagradu za ličnost od stila koja je pripala Maji Uzelac i BAZART nagradu Marija Kranjc za najbolju kolekciju, koju je dobila dizajnerka Sonja Krstić.

Magazin Elle, dodelio je nagradu Elle Fashion Award za najupečatljiviju reviju mladoj kreatorki Neveni Ivanović.Kompanija Textil iz Užica želeći da pomogne razvoj domaće modne scene, a posebno one koji tek stupaju u profesionalne vode ustanovila je nagradu pod nazivom TEXTIL YOUNG DESIGNER AWARD. Ovoga puta, nagrada je pripala Ani Trošić Trajković, a uz to dodeljena je i posebna nagrada Vladi Saviću.

Novi lifestyle kanal koji je za kratko vreme zauzeo svoje mesto kod gledalaca – ŽENSKA TVdodelila je nagraduFashion Award for Excellence!

dizajnerki Sonji Krstić.Magazin, koji je pravi sinonim za glamur i raskoš, Harpers Bazaar, izabrao je svog laureata na jubilarnom 40. Fashion Week-u. Izvršna i modna urednica Ana Stefanović, dodelila je nagraduSonjiJocić.

Renomirani italijanski modni magazin GRAZIA, koji je ove godine obeležio 10 godina rada u Srbiji, dodelio je nagradu za najbolju reviju dizajnerki Jeleni Stefanović, kao i nagradu za najbolju manekenku koja je pripala Andrijani Belović. Časopis Esquire kao najstariji muški magazin na svetu prepoznaje i ceni mušku harizmu, lepotu i zrelost, a Milan Nikolić, glavni i odgovorni urednik magazina dodelio je nagradu za  najboljeg manekena MarkuAndriću.

Na jubilarnoj Nedelji mode magazin Hello! Fashion izdvojio je reviju koja je na najbolji način spojila modni kvalitet i poznate ličnosti. Dugogodišnja novinarka Brankica Treskavica dodelila je nagradu brendu Martini Vesto, koju je u ime kreatora Boška Jakovljevića preuzela Marija Tarlać.Jedan od najčitanijih magazina na našem tržištu, časopis „Lepota i zdravlje“dodelio je nagradu za najbolju frizuru Đurđici Ivanović Đuki za frizure na reviji Aleksandre Lalić, a zatim i nagradu zanajbolju šminku koja je pripalaAniNikolić, JaniŠkobić, MarijiKovačevićiDiniRanđelovićza šminku na reviji MATES.

Nagrada #BFWINSTASHOT koju je Beogradska nedelja mode ustanovila prošle godine sa ciljem da podstakne mlade fotografe, ove sezone pripala je Irini Markić.

Značaj digitalne prezentacije je sve veći, pa je Wannabe magazin, kao jedan od vodećih internet modnih i lifestyle portala proglasio dobitnika nagrade za najbolju digital kampanju. Nina Milović i Nađa Jokanović uručile su nagradu dizajnerki Ines Janković.

Sa željom da istakne jednu posebnu damu koja je danas mentorka mnogim mladim modelima, priznata novinarka i istinski modni simbol Beograda, magazin Gloria dodelio je nagradu Gloria Glam čuvenoj manekenki Tamari Bakić. Nažalost, Tamara nije prisustvovala dodeli nagrada iz ličnih razloga, pa će joj nagrada biti naknadno uručena.

Jedna od nagrada koja nosi specifičnu vrednost za svakog dizajnera, jer nosi ime njihovog kolege, jeste priznanje „Boris Nikolić“ koje dodeljuju medijska kuća B92 i Beogradska nedelja mode. Dobitnik dobija novčanu nagradu od 2.000 eur od kuće B92 za izradu svoje naredne kolekcije, a Belgrade Fashion Week mu omogućava besplatno učešće na narednoj Nedelji mode. Nagradu je ispred RTV B92 uručila Beba Dragić, direktorka korporativnih komunikacija, a ovogodišnja dobitnica je Sonja Jocić.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten

Leave a Reply