B future – za budućnost domaće modne scene!

Ono što objedinjuje Belgrade Fashion Week, BFW Design Collective i Fashion Incubator je misija pružanja podrške i razvoj mladih modnih talenata. Tako je i ovogproleća raspisan konkursza studente modnog dizajna i nove modne dizajnere B FUTURE.homemore

Pravo učešća imali su studenti, diplomci i postdiplomci modnog dizajna kao i nezavisni mladi dizajneri drugačijeg obrazovnog profila.

Kako bi prostor za razmaštavanje kolekcija bio što širi, kandidati su se prijavljivali unutar dva tematska okvira – „harmonija kontrasta“ i „providnost“, a zadatak finalista konkursa bio je da se sa dva modela predstave na specijalnoj B FUTURE reviji. O finalistima konkursa odlučivao je žiri sastavljen od domaćih modnih pedagoga i stručnjaka, a čine ga: Sonja Krstić, Zora Mojsilović, Ivana Najdanović, Ashok Murty i Nenad Radujević.

Žiri u istom sastavu je na osnovu kriterijuma stilske orijentacije, inovativne modelarske konstrukcije i samog koncepta realizovanih modela odlučio i o pobedniku konkursa čije će ime biti objavljeno na predstojećoj dodeli nagrada. Pobednika očekuju vredne nagrade: autorska revija na narednom Fashion Week-u kao i mogućnost učešća na internacionalnim projektima udruženja „BFW Design Collective-a“.

Svoje kreacije predstavili su finalisti konkursa: AnđelaBranković, AnicaJovanović, AnjaKonstantinović, Iva Kujundžić, Ivana Gajić, Ivana Vorguca, Katarina Krajnović, Katarina Vučićević, MelanijaVasić, Milica Čekerevac, NevenaKrivokapić, NevenaSaraković, Nikola Đurić, Sara Jovanović, SofijaMitrović, TeodoraPašalićiVasilijaĐalović.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten

Leave a Reply