Belgrade Design District: Nove kolekcije istaknutih modnih dizajnerki

Svake sezone, Beogradska nedelja mode promoviše istaknute domaće dizajnere čiji se modni ateljei nalaze u Belgrade Design District-u – čuvenom umetničkom kvartu, osmišljenom po uzoru na velike svetske metropole. Kontinuirana podrška razvoju BDD-a nastavlja se kroz modne revije Svetlane Jaćović, Milene Radović, Jasmine Vujović -GetUp i Jovane Marković.


homemore

U sezoni jesen/zima 2018/19 Svetlana Jaćović ostaje dosledna svom dizajnerskom maniru, koji, od kolekcije do kolekcije, ne isključuje iskorak u inovaciju i osvrt na nadolazeće trendove. Tipična bela i kremasti nanosi zlatne boje, osveženi su trendi fluo detaljima. Ženstvene, izvajane forme počivaju na različitim izvorima inspiracije isprovocirane onim što autorsko oko beleži u eksterijeru – od remek dela savremene arhitekture do elemenata preuzetih iz prirode sintetizovanih u floralne motive.

Kreacije za kolekciju „Art“, Milene Radović su nastale polazeći od opšteg pojma koji u sebi sublimira – stvaranje, istraživanje, slobodu, lepotu, život, ljubav, menjanje, provokaciju, igru, komunikaciju, učenje, moć. Upijajući okolinu i oslikavajući svoj unutrašnji svet u datom trenutku, Milena je stvorila modele čija forma delom prati žensku figuru ili se naglašenim volumenom udaljava.  I ovom prilikom, kolekcijom dominiraju crna i bela, a upotrebljene su prirodne tkanine, vuna, viskoza, pamuk.

GET UP Jasmina Vujović – Ideja kolekcije “Čista ljubav u prljavom svetu” zasniva se na pokušaju očuvanja čistote osećanja, pred izazovima i grubostima spoljašnjeg sveta. Ono što je unutra, sirovo, netaknuto,  nežno –  okruženo je grubim, nesavršenim i nedovršenim. Beli pamuk, jasnih formi, sa intervencijama u vidu poteza četkicom, obavijen tamnim materijalima, živih ivica i amorfnih oblika noseći su elementi ove monohromatske kolekcije koja prenosi komplikovanost emotivnih odnosa.

Kolekcija Jovane Marković za proleće leto 2019, inspirisana je pojmom žene. Slaveći žensku lepotu i snagu, kolekcija je u potpunosti izrađena od prirodnih materijala – vazdušastih, prozirnih i nežnih. Dodaci vatrene i zelene boje u svili daju upečatljiv kontrast mirnim tonovima koji se u kolekciji provlače, simbolizujući tako i autorkinu početnu ideju – sinergiju ženske nežnosti i snage.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten