BELGRADE DESIGN DISTRICT PREDSTAVIO 6 IZUZETNIH DIZAJNERKI

Vesna Kracanović predstavila je kolekciju “Snug harbor” inspirisanu motivima kao što su oblaci na horizontu, kuće iz pomorskih predela, boje isprane vremenskim prilikama. Spokojna ležernost klasično crvene i plave istrpeće oluju – baš kako treba za bezvremene odaje, s kraja na kraj kuće.

Aleksandra Lalić prikazala je svoje nove kreacije, a kao i do sada i ova “LalicA” ostala je dosledna svom kreativnom izrazu. Kolekcija je inspirisana kulturološkim mitovima o ženstvenosti. Dandy ludačka košulja, osvežena belom kragnom je lajtmotiv ovogodišnjeg predstavljanja.

Brend GetUp by Jasmina Vujović ove sezone predstavio je kolekciju “Circle”, inspirisanu ovim geometrijski zatvorenim oblikom. Sam krug i njegovi delovi predstavljaju osnovu kolekcije i formiraju različite odevne komade i aksesoare. Nežni tonovi roze materijala, netipićnog za uobičajenu paletu suprotstavljeni su očekivanoj crnoj, kao i grubosti najlonskih traka i predimenzioniranih kopči. Manekenke su nosile Conversel “One Star” patike koje su savršeno odgovarale modnoj ideji Jasmine Vujović.

Kolekcijom Budislave Keković dominira crna boja, a prilikom izrade nove kolekcije “Distance” vodila se filozofijom da odeća predstavlja važno sredstvo komunikacije, ali i mogućnost čuvanja individualnosti. Dizajnerka smatra da svaki odevni predmet predstavlja način na koji kreiramo odnos sa svetom oko sebe, ali i naš štit.

Milena Radović predstavila je kolekciju “Igra krugova” koju odlikuju svedene forme komada, upotpunjene pomenutim simbolom koji se kroz kolekciju provlači bilo kao metalni detalj na modelu, motiv na materijalu, ili deo forme pri izradi.

Zajedničku reviju dizajnera “Belgrade Design District-a” zaokružila je nova kolekcija Dejane Momčilović koja predstavlja svojevrsni mix panka i klasičnog kroja. Modeli su izrađeni od vunenog štofa, svile, PVC-a, šljokica i metala u bojama burgundca i duvana, sa primesama sive, crne i pink. Manekenke su nosile obuću brenda Nine West, upotpunjujući ženstvenost Dejaninih kreacija.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten

Leave a Reply