BFW EXHIBITION: Aksesoar kao neizostavni detalj svakog outfit-a

Iako su često nepravedno zapostavljeni, modni detalji mogu imati neverovatan efekat na celokupnu odevnu kombinaciju. Skreću pažnju, osvežavaju komad koji vam je dosadio, pa čak i menjaju siluetu. To su samo neke od ideja kojim se vode poznati dizajneri modnih detalja poput: Hota Hota Jewelry, Gordana Perenčević, Svetlana Vukov i Marija Handmade.

Hota Hota Jewelry je brend savremenog nakita, jedinstvenog minimalističkog i futurističkog dizajna. Prepoznatljiv je po naušnicama i narukvicama, neobičnih ergonomskih oblika, koji skladno prate liniju tela. Nakit spada u kategoriju nosivih skulptura, umetničkog i modnog dodatka, ručne je izrade i limitiranih serija. Brend je nagrađen na više domaćih i međunarodnih izložbi.

Gordana Perenčević predstavila je kolekciju nakita pod nazivom “Dah proleća” izrađenu kombinovanom tehnikom uz korišćenje različitih materijala – stabilizovane ruže, PVC, aluminijum, staklo.

Nekadašnja učenica čuvene profesorke Dode Komad, Svetlana Vukov počela je da dizajnira sopstvenu liniju nakita još polovinom 2013. godine. Početno eksperimentisanje sa raznim materijalima i tehnikama dovelo ju je do prepoznatljivih i originalnih komada nakita od prirodne kože, drveta, mesinga i bakra. Minimalizam, duhovit dizajn i industrijski elementi su ono što ovu dizajnerku inspiriše i ono što se ogleda u dizajnu njenog nakita.

Marija Handmade predstavlja kolekciju za proleće/leto 2019. pod nazivom “Dina” a njenu osnovu čine šalovi i odevni predmeti izvedeni tkanjem na ručnom razboju, a prate ga komadi izvedeni u platnu od tradicionalnih prirodnih materijala, pamuka i lana. Osim pamuka i lana, korišćeni su svila i vuna, a birana su samo ona prediva koja su pravljena na tradicionalan način i čiji je uticaj na okolinu minimalan i ekološki svestan – MHM sobom otelotvoruje najviše postulate održive mode.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten