BFW EXHIBITION: Aksesoar kao neizostavni detalj svakog outfit-a

Iako su često nepravedno zapostavljeni, modni detalji mogu imati neverovatan efekat na celokupnu odevnu kombinaciju. Skreću pažnju, osvežavaju komad koji vam je dosadio, pa čak i menjaju siluetu. To su samo neke od ideja kojim se vode poznati dizajneri modnih detalja poput: Evica Milovanov, Gordana Perenčević, Svetlana Vukov i Marija Đokić za brend “Darmara”.homemore

Evica Milovanov Penezić je modna dizajnerka specijalizovana za odeću i modne dodatke od kože. Posvećena je dizajniranju rukavica neobičnog oblika. Dobitnica je mnogih modnih nagrada. Njene rukavice se prave na tradicionalan način, bez masovne produkcije. Razlikuju se ne samo kvalitetom izrade već i svojim dizajnom, a prave se ili kao unikatni parovi ili u ograničenim dizajnerskim serijama.

Gordana Perenčević predstavila je kolekciju nakita pod nazivom “The world we share” izrađenu njenom omiljenom tehnikom – plastificiranje papira i tekstila. U ovoj kolekciji, dizajnerka je plastificirala geografske mape.

Svetlana Vukov je diplomirala savremeni kostim u klasi profesorke Dode Komad na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta u Beogradu 2006. Bila je kostimografkinja u promociji raznih brendova i asistentkinja domaćih modnih dizajnera. Sopstvenu liniju nakita pokrenula je 2013. Na početku je eksperimentisala sa raznim materijalima i tehnikama sve dok nije stigla do prepoznatljivih i originalnih komada nakita od prirodne kože, drveta i mesinga.

Marija Djokić se bavi dizajniranjem i izradom modnih detalja i odevnih predmeta od prirodne kože. 2012. god. je osnovala brend Darmara u kome svoje radove izradjuje na tradicionalan način, kombinujući kožu sa poludragim kamenjem, metalom, nerdjajućim čelikom i staklom, te samim tim su njeni radovi isključivo unikatni ili u malim serijama. U Darmara asortimanu se mogu naći pored stilski nosivih detalja i ekscentrični, sklupturalni, masivni, umetnički komadi namenjeni za scenu ili one smelije.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten