BFW EXHIBITION: Obuća jedinstvenog dizajna

Izložba modnih detalja tradicionalno čini deo bogatog art programa Perwoll Fashion Week-a, i ovoga puta je okupila najznačajnija dizajnerska imena. Obuću jedinstvenog dizajna izložili su poznati modni dizajneri, kao što su: Danijela Biškup za brend Lilu, Sonja Krstić, Reda Milano, Evita by Tanja Filipović, Ivan Divan.

LILU je dizajnirana ženska obuća koju upotpunjavaju i kolekcije unikatnih tašni i aksesoara. Brend LILU postoji više od 18 godina. Na ovom Fashion week-u biće predstavljena kolekcija za leto 2019. Uskoro će biti otvorena i internet prodavnica.

Novim istraživanjem potencijala u redizajnu gumenih opanaka, modna dizajnerka Sonja Krstić nastavlja svoju dugogodišnju fascinaciju ovom jednostavnom obućom, lišenom svake plemenite konotacije, želeci da joj kreativnim intervencijama, udahne estetizovanost dizajniranog predmeta. Ovoga puta, dizjanerka je rešila da predstavi 4 modela obuće iz projekta „Iskorak“ koji su deo unikatnog redizajna gumenih opanaka tehnikom ručne perforacije.

Među malim dizajnerskim i vintage prodavnicama koje su tokom prethodnih nekoliko godina Beograd transformisale u ozbiljan modni i kreativni centar je i brend REDA Milano. Obuća koja je spoj moderne industrijske tehnologije i znanja starih majstora, pored Italije i Francuske već par godina zastupljena je i u Beogradu, u prodajnom salonu u ulici Kralja Petra 53. Svakoj cipeli je posvećena posebna pažnja, od dizajna koji ide u korak sa najnovijim trendovima do izbora kalupa i materijala, tako da je konačni proizvod moderna cipela izuzetnog kvaliteta i, što je najvažnije za tržište današnjice, pristojne cene.

Evita je brend koji je pokrenula dizajnerka Tanja Filipović (25) pre tri godine, a baziran je na proizvodnji i dizajnu espadrila i modnih dodataka. Svaki komad je pažljivo osmišljen i ručno izrađen. U novoj kolekciji možemo videti dezene poput tačkica i prugica koje obeležavaju ovu modnu sezonu, dok ostatak kolekcije upotpunjava bogati kolorit i veliki raspon boja najfinijeg lana i pamučnog satena od kojih i sama dizajnerka crpi inspiraciju. Predstavljen je i „WEDDING EDITION“ – espadrile u kojima će svaka mlada moći da nađe neki komad za sebe.

Mladi konceptualni umetnik Ivan Divan predstavio je modele obuće i naočara za sunce iz svoje kolekcije “Mesara” kojom prenosi lični doživljaj imaginarnih projekcija, vešto skrivanog promiskuiteta savremenog društva. Modele prati jasna geometrijska forma, jednostavnih krojeva, a odnos transparentne plastike i tekstila uspostavlja vizuelnu dinamiku. Izbor kolorita je sveden, usko povezan sa naknadnom intervencijom na plastičnom materijalu, u vidu printa, kao dezen.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten