BFW izložba aksesoara: Poznati dizajneri nakita na jednom mestu

Izložba modnih detalja tradicionalno čini deo pratećeg programa Fashion Week-a, i ovoga puta je okupila poznate dizajnere nakita. Predstavljamo vam neke kreatora čiji su radovi bili izloženi u okviru jubilarnog izdanja Beogradske Nedelje Mode: Danijela Komatović, Jasmina Sanader, Gordana Perenčević, Jasmina Vujović…

Inspirisana dobom Art Nouveau posterima Alfonsa Muche i slikama Gustava Klimta, češka dizajnerka Daniela Komatović izdizajnirala je za juvelirnicu DIAMOND SPOT svoju treću autorsku kolekciju luksuznog, unikatnog nakita od zlata i dragog kamenja. Dizajnerka je sebi dala slobodu da predloži publici kolekciju vanvremenskog nakita, koju je podsvesno pravila za dame stila Art Nouveau, ali koja ipak odiše modernošću.“
“Pokušala sam da napravim kolekciju nakita za dame sa tih fenomenalnih postera i slika, kako bi se uklopila uz njihove haljine sa fokusom na moderan minimalizam, čiste forme i jednostavnu geometriju, koje ipak nisu baš tipične za doba Art Nouveau, pogotovu nakit koji je bio tad prekombinovan i vrlo ornamentalan.”, kaže Daniela Komatović.

Učesnik Beogradske Nedelje Mode još od osnivanja, Jasmina Sanader, kostimograf i dizajner aksesoara, kontinuirano se pojavljuje već dvadeset godina sa novim kolekciama i idejama. Ove jubilarne Nedelje Mode predstavlja kolekciju svoga brenda CYBER COFFEE WATER WORK. Kolekcija nakita inspirisana je i urađena od vodoinstalaterskih elemenata. Pancir creva, rešetke za sudoperu i rozetne, u neočekivanoj interpretaciji postaju komadi nakita. Promišljeno i originalno, sa elementima reciklaže i industrijskog dizajna, kolekcija je svakako vredna pažnje i jednog novog mogućeg „čitanja“ nakita kao modnog aksesoara.

Poznata dizajnerka nakita Gordana Perenčević predstavila je kolekciju inspirisanu jednostavnošću primarne materije i toplih vlakana za hladnu zimu.

Nakit Jasmine Vujović za njen brend „GetUp“, nastao je kao prirodan nastavak njene dizajnerske estetike, koju je do sada ispoljavala kroz odecu. Svaki komad nakita predstavlja idealnog saputnika i odličnu protivtežu naglašenim formama njenih dizajnerskih komada. Napravljen je od gume, kaučuka i metalnih detalja, i formira jednostavne a slojevite forme. Sam materijal, dobar je primer „ready-made“ izraza, gde jedna upotrebna vrednost, preoblikovanjem, dobija drugu potpuno originalnu namenu. Nakit brenda GetUP postao je sinonim za glam, smelost i jak stav.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten

Leave a Reply