BULKA posle Londona i u Beogradu

Modni brend BULKA, dizajnerke Nine Bogosavljev, se predstavio svojom novom kolekcijom ANAHATA na ovogodišnjoj digitalnoj nedelji mode u Londonu i to u okviru programa Fashion Scout. Modni video je premijerno prikazan u septembru 2020. godine, i deo je istorijskog trenutka kada Londonska nedelja mode prelazi u online prikazivanje.

 – Ove godine sam imala tu čast, da sa svojim modnim brendom BULKA, prikažem najnoviju kolekciju „Anahata“ na digitalnoj nedelji mode u Londonu preko organizacije Fashion Scout. Veliko je zadovoljstvo biti deo ovako velike manifestacije, i to u istorijskom trenutku kada nedelja mode postaje digitalna. Kako se sve ovo dešava prvi put, nisam imala već u napred definisana očekivanja, pa je taj momenat neizvesnosti pomešan sa uzbuđenjem probudio još više emocija. Prikazala sam kroz modni video kolekciju inspirisanu mojim odlaskom u Indiju krajem prošle godine. Kao rezultat nastaje Anahata kolekcija kao jedan miks mojih emocija veza­nih i za Indiju i našu tradiciju. Koliko god suludo nekome to zvuči, ja, možda bi neko rekao hrabro, možda tvrdoglavo, koristim Bulku kao platno za oslikavanje svojih emocija i kombinujem sve ono što živim i što na mene utiče. I izuetno sam za­hvalna što sam pronašla medijum kroz koji mogu da dam deo svoje duše drugima i tako zaokružim ceo kosmički ciklus davanja i primanja. Zahvalna sam neizmerno božanstvenoj ekipi koja je učestvovala u ostvarivanju ovakvog jednog videa, par duša koje su pomogle da ceo jedan san postane stvarnost, Aleksandi Denda i Vasudi Sharma na muzici, PR agenciji I.DEAPR iz Londona – izjavila je Nina novi BFW sajt.

Belgrade Fashion Week uspešno sarađuje sa Fashion Scout platformom od 2012 godine. Svake godine najkvalitetnije autore sa ovog programa London Fashion Weeka možemo videti i u Beogradu.  Nastavak te bliske saradnje je rezultiralo regionalnim projektom Fashion Scout South East Europe koji je pokrenut pre četiri godine kao promotivna platforma za modne stvaraoce i dizajn sa Balkana, pružajući mogućnost kako za regionalno, tako i za globalno priznanje i vidljivost regionalnih dizajnera. Internacionalni žiri bira najbolje od najtalentovanijih mladih dizajnera iz regiona – Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije. Pobednik kao nagradu dobija besplatnu reviju i priliku da svoje modele predstavi na London Fashion Week-u u okviru Fashion Scout programa.

Beogradska nedelja mode tako pruža priliku talentovanim mladim dizajnerima, da se na najbrži mogući način izbore svojim talentom i kvalitetom i predstave regionalnoj publici i modnim znalcima iz Londona. Do sada su brojni naši talentovani dizajneri imali prilike da se predstave u Londonu – Marko Mitanovski, Ana Ljubinković, George Styler, Ivana Pilja, Budislava Keković, Vlada Savić, Nevena Ivanović, Gala Borović i ove godine i Nina Bogosavljev sa svojim brendom Bulka i maštovitom i koloritnom kolekcijom Anahata. Upravo ovu kolekciju i video  prezentaciju videće i domaća publika tokom digitalnog izdanja 47. Perwoll Fashion Weeka 3. novembra od 20:10h.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten