Kolekcija proleće/ leto 2024. pod nazivom „NEWWorld“

Inspiracija za kolekciju „NEWWorld“ su netaknuti prostori univerzuma, gde ljudski ego ( još ) nije uspeo da pokvari ravnotežu,balans i napravi razlike među nama. Dubina svemira, beskonačnost, crne rupe i tajne univerzuma koje nas fasciniraju i uvek podstiču na razmišljanje. Večito traganje za boljim i plemenitijem svetovima.
U svojim kolekcijama najčešće koristi materijale koji drže formu, simulirajući snagu pojedinca i svemira kom pripadamo. Velika novina i zadovoljstvo za Mariu bilo je to što je po prvi put imala mogućnost da napravim nekoliko komada od materijala napravljenih od kora voća i povrća.
Dominiraju tamni tonovi, crna i metalik boja.
Komadi iz ove kolekcije su namenjeni svima koji su odvažni da kombinuju različite stilove i materijale, koji u modi vide poruku.
Sta stoji iza brenda ChanyMaria?
Velika ljubav prema stvaranju.
Velika ljubav prema umetnosti.
Velika radoznalost.
Želja za spoznajom.
Želja za novim svetovima.
Želja za igrom.

Stvaranje i kreiranje odevnih predmeta je njen način izražavanja, način komunikacije sa spoljašnjim svetom i njena materijalizacija unutrašnijh doživljaja. Jer svaki komad je zapravo emocija.

CHANYMARIA odevni predmeti su rezultat simbioze umetnosti i svakodnevnog života, oni ne robuju pravilima. Oni su njenosredstvo pomeranja granica i preko njih izaziva sebe i ljude oko nje.

„Želim da pokažem ljudima da su sloboda, istraživanje i kreativnost jako važni za razumevanje, prihvatanje drugih ljudi, za razvijanje empatije, prihvatanje različitosti, jer kad prihvatimo razlike izmedju nas mi smo na putu da se osvestimo i budemo mi.“

CHANYMARIA komadi su namenjeni svima koji žive modu, i kroz modu se izražavaju i komuniciraju, koji su odvažni da kombinuju različite stilove i materijale. Svima koji su sačuvali svoje detinje snove, a opet moraju da funkcionišu i bore se u svetu odraslih.