Irena Grahovac

Irena Grahovac, afirmisani dizajner modela od prirodne kože i krzna, na modnoj sceni je aktivna od 1995. godine. Na početku svoje karijere uspešno je sarađivala sa kompanijom „Graham Wolf“, a istovremeno je predstavljala svoje autorske kolekcije. Samostalni brend Irena G osnovala je 2000. godine.

Svoj rad nije ograničila samo na Srbiju, nego se uspešno okušala i u inostranstvu radeći sa kompanijama „Veronica“ i „Imperio“ koje se ubrajaju u vodeće u oblasti proizvodnje odeće od kože i krzna. Predstavljala je svoje kolekcije na najpoznatijim svetskim sajmovima mode. Sarađuje sa modnom kućom „PWL“ iz Šapca.

U svojoj karijeri predstavila je preko 30 kolekcija.

Irena Grahovac dobitnik je brojnih nagrada i priznanja od kojih izdvajamo prestižnu nagradu „Black&White“ koja se dodeljuje za kolekciju najpribližniju svetskim trendovima na 23. Belgrade Fashion Week-u, Bazart nagradu za najbolju reviju 24. Belgrade Fashion Week-u, a na Sajmu kože i tekstila 2004. godine dobila je nagradu za najbolji dizajn.

Kolekcija za jesen/zimu 2023/24

Kolekcija se sastoji iz dva dela ORGANIC i CONTRA.

U ORGANIC kolekciji modeli su izrađeni od italijanskog jagnjećeg krzna, vuna je nebojena ili slabo tonirana, derma je prebojena biljnim pigmentnim bojama.

U kolekciji CONTRA modeli su izrađeni od poliestera.