Ivana Vorguca

Ivana Vorguca rođena je u Sremskoj Mitrovici, 24. novembra 1995. Diplomirala je 2017 godine na odseku za Modni dizajn kao student generacije, Univerziteta Metropolitan u Beogradu. Tokom studija osnovala je sopstveni brend Ivana Vorguca clothing. Od 2016 pa do danas učestvovala je na nekoliko konkursa i izložbi, u zemlji i inostranstvu, od kojih se izdvajaju: finale konkursa u Budimpešti Gombold Ujra na Mercerdes Benz Fashion Week-u, Belgrade Fashion Week finalista takmičenja za mlade talente kao i druga nagrada za kolekciju Oda Kućanskom, i finalalista u kategoriji balkanskih dizajnera na Torino Fashion Week-u. Radila je kao asistent profesora na fakultetu, u privatnoj praksi kao nastavnik modnog dizajna, tekstilni dizajner a trenutno je fokusirana na sopstveni brend.

Na Belgrade Fashion Weeku predstavlja kolekciju “Koraci u putokazi” za jesen / zimu 2020/21.

Inspiracija za kolekciju predstvalja vizuelni doživljaj ljudske potrebe da se kreće, napreduje i stvara. Nekada je to jedan korak, nekada je pređen ceo put.

Koraci, putevi, linije. Vreme koje prolazi i ono koje dolazi. Sekund, minut, sat. Trajanje. Razgovor, signal, eho. Linija aviona – trag. Pririoda, zemljani put, oblik, ljudski korak. Nebo i zemlja. Linija spajanja. Povratak prirodi.

Sve su to segmenti koji čine celinu predstojeće kolekcije za jesen/zimu 2020/21. Kolekcijom preovladavaju crna i bela boja, nijanse zelene i plave. Konstrukcijski, modeli se baziraju na strogim linijama krojeva odela koji su prilagođeni okvirima inspiracije. Kao i do sada, i u ovoj mini kolekciji će se naći džemperi ručne izrade na kojima je stavljen akcenat na tekstilni dizajn. Materijali koji preovladavaju su: pamuk, keper, viskoza, teksas, vuna i kasmir. Modeli su dizajnirani kako za muškarce tako i za žene.