“ECO” NIJE „FAKE“

Nova zimska kolekcija nosi simboličan naziv, jer su predstavljeni komadi garderobe protkani detaljima “eko” kože i krzna, a nekonvencionalnim krojevima komadi čine unikatni izraz modela i prikazuju kako industrijski materijal, umesto “fake”, postaje originalan.

Kolekcija sadrži kapute asimetričnih formi, kaftane, pantalone, suknje i jakne prefinjenih i skladnih linija, inspirisane rock pravcem 80-tih. Prožimaju se moment srednjovekovne mode i urbanog industrijskog dizajna, izbalansirani zajedničkim detaljima koji menjaju izraz u pomalo buntovnički, što čini „Moda Mia“ stil prepoznatljivim.

Maja Radosavljević je završila modno-modelarsku školu u Mariboru u Sloveniji. Posle sedam godina provedenih u Švajcarskoj počela je da radi u poznatim tekstilnim kućama poput „Zekstra“, „Stem“, „Pozitiv O“ Dragane Ognjenović i „MIM Fashion“ kao konfekcijski konstruktor. Svoj brend „Moda Mia“ samostalno vodi od 2008. godine. Izlaže na prodajnim izložbama „Edelstoff“ u Gracu, „Weinachtsmarkt“ u Cirihu, „Blickfang“ u Bazelu, a pored inostranstva izlaže i u domaćim dizajnerskim radnjama u Beogradu i Novom Sadu. Njena estetika je vrsta avangarde, inspirisana kako srednjovekovnom modom, tako i punk – rock pravcem i udobnim materijalima prilagođenim svakodnevici.