Marija Milovanović rođena je 08.12.1999 u Valjevu. Završila je Valjevsku gimnaziju i sada je apsolvent Filološkog fakulteta u Beogradu. Osim toga što je student, Marija je i model i dizajner. Oduvek je znala da je moda njen poziv, pa je i sama dizajnirala svoju haljinu za maturu. 

Brend MILOVA osnovan je u maju 2022. godine kao spoj old-school mode i 21. veka. Brend MILOVA je svoju prvu reviju imao u avgustu 2023. u Ulcinju, u okviru Sunset Fashion događaja.

Naziv kolekcije: LIBERTAD

Oda vintage stilu i neprolaznoj eleganciji

Brend MILOVA predstavlja svoju najnoviju kolekciju pod nazivom LIBERTAD – kolekciju mantila i kaputa koja predstavlja savršen spoj vintage stila i nepogrešive klasike, obogaćen ličnim pečatom dizajnera Marije Milovanović. Osnova brenda MILOVA je autentičnost i kvalitet, a ovi kaputi od kašmira, alpakinog vlakna pa sve do fine vune, dizajnirani su sa ciljem da oduševe svojom lepotom i istovremeno budu praktični za nošenje u svim prilikama.

Kolekcija LIBERTAD inspirisana je slobodom i beskrajnim izvorima inspiracije u prirodi. Na predstojećem Perwoll Fashion Week-u, predstaviće evergreen komade koji će postati neizostavni deo svakog garderobera i prenositi se s generacije na generaciju.

Kaputi i mantili iz ove kolekcije donose eleganciju i sofisticiranost, istovremeno odišući toplinom i udobnošću. Svaki komad nosi pečat pažljivo izabranih materijala i pažljivo izvedenih detalja. Svojom nenametljivom lepotom, ovi komadi postaju ključni element svake modne kombinacije, pružajući savršen spoj stila i funkcionalnosti.

MILOVA se ponosi svojom predanošću autentičnosti i kvalitetu, te je ova kolekcija još jedan dokaz te filozofije brenda. Kaputi i mantili LIBERTAD kolekcije su više od običnih komada odeće – oni su izraz stila, elegancije i slobode, stvoreni da traju i da budu voljeni iz generacije u generaciju.