Svetlana Jaćović (1979)  Beograd, Srbija

Slikanjem je počela da se bavi sa 13 godina i ljubav prema slikarstvu nastala u ranim danima detinjstva ostavlja traga na dalji profesionalni razvoj u savremenom odevanju.
Nakon završenih studija 2003. Na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na katedri za Savremeno odevanje, Svetlana započinje rad u modnoj industriji u Srbiji.
2005. godine osniva brend pod svojim imenom Svetlana Jaćović, fokusirana najpre na izradu unikatnih haljina za venčanja. Pored toga, radi promotivne uniforme i vizuelni identitet za mnoge srpske kompanije.
2007. godine kao stipendista Vlade Republike Francuske boravi u Lionu na stručnom usavršavanju.
Od 2008. do 2015. godine podučava studente modnog dizajna i modnog menadžmenta  na odeljenju francuske škole za modu i umetnost Mod’Art International – Beograd.
2010. Svetlana je odbranila magistarsku tezu na Univerzitetu umetnosti u Beogradu i Univezitetu Lumiere Lyon 2, na Unesco katedri – Menadžment  kulture i medija.

Ideju sebe kao profilisanog umetnika u modnom dizajnu Svetlana je razvila 2010. godine i uspešno je 2013. godine proslavila deceniju svog profesionalnog rada predstavljajući novu kolekciju na Beogradskoj nedelji mode.

Kao aktivni član  BFW Design Collective (2015) predstavila je svoje kolekcije na mnogim događajima u svetu:
Ljubljana Fashion Week (2016, 2017, 2018, 2019), Mercedes Benz Fashion Week Central Europe (Budimpešta 2016), Fashion Scout – London Fashion Week (London 2016), Konzulat Republike Srbije (Njujork 2016)

Svetlana svoj rad organizuje i prezentuje na način koji odgovara njenom umetničkom senzibilitetu i karakteru, primenjujući svoja znanja na pravi način. Želi da realizovana dela govore umesto nje. Voli mnogo putovanja, more, dinamično okruženje, ponekad da se izrazi pisanim rečima, fanatično dosledna svojim uverenjima i načelima, često crno-bela bez nijansi a obožava boje.