Viktorija Džimrevska

Diplomirala je i magistrirala na Fakultetu za likovne umetnosti u Skoplju, u klasi Prof. Kostadina Tanceva, odsek grafika i modni dizajn. Imala je više samostalnih i grupnih izložbi u Makedoniji i inostranstvu, bila učesnik likovnih kolonija i dobitnik dve nagrade u oblasti grafike. Od 2009 se aktivno bavi modnim dizajnom i svoje kolekcije predstavlja na Beogradskoj nedelji mode u organizaciji Modnog studija Click.

Inspiraciju za kolekciju proleće leto 2021. Viktorija Džimrevska nalazi u svojim grafikama, u igri printova, u unutrašnjim emocijama, u urbanim ženama, u njihovoj snazi, pozitivnim vibracijama i individualnosti.

Kolekcija se sastoji od oversized prolećnih mantila, prsluka, haljina, pantalona i tašni, slojevito kombinovanih pročišćenih formi, providnih površina, asimetričnih momenata, momentalno neophodnih zaštitnih maski. Materijali su prirodni i veštački, lan, pamuk, keper, til, skaj. Preovlađuju kontrasti, printovi, bela i crna i razne nijanse boje peska. Jednostavni krojevi, neobični detalji i printovi kao zaštitni znak, daju jedan novi moderni look celoj kolekciji.