Dragana Ognjenović zatvorila 41. Belgrade Fashion Week

Poznata beogradska modna dizajnerka – Dragana Ognjenović revijom u Dorćol Platzu zatvorila je 41. Belgrade Fashion Week.
Elegantni i nosivi modeli, velika medijska propraćenost, kao i podrška mnogih javnih ličnosti iz sveta mode i kulture obeležili su ovo veče.

Revija kojom je zatvorena 41. Beogradska nedelja mode dizajnerke Dragane Ognjenović održana je u urbanom i pomalo rustičnom ambijentu Dorćol Platza. Dragana je prikazala kolekciju za proleće-leto 2017.homemore

„Jedno od osnovnih pravila u modi je senzonalnost, što je u ovom trenutku čini velikim izazovom, ali održati kontinuitet je jos veći. Zato je 41. Belgrade Fashion Week i ove sezone pružio priliku da svoje receptore održimo u stanju budnosti. Dizajn kao univerzalni jezik sporazumevanja, a često shvaćen kao luksuz, ima potrebu za interakcijom čime nas održava u estetskoj kondiciji.“ objašnjava Dragana Ognjenović.

Na ovu reviju dizajnerka gleda kao na priliku da o dizajnu razgovara sa publikom. Njena kolekcija izrađena je u uvek aktuelnoj crno-beloj kombinaciji uz ženstvene, čiste krojeve. Posebnu pažnju na pisti privukli su nesvakidašnji manekeni – Draganina sestričina, kao i modni stilista Filip Maksimović.

Veče je obeležila i posthumna dodela Počasne nagrade za podršku razvoju modi kao umetnosti koja je dodeljena novinarki Dragani Ćosić. Nagradu je preuzela njena sestra Suzana, zahvalivši se svima koji se trude da Dragana ostane zapamćena. Direktor Belgrade Fashion Week-a, Nenad Radujević, napomenuo je da će se ubuduće dodeljivati nagrada koja nosi ime ove naše poznate novinarke, a biće dodeljivana onim novinarima koji se ističu po interesovanju za modu. Posebno je zanimljivo to što će o dobitniku ove nagrade odlučivati modni dizajneri.

Reviji je prisustvovao veliki broj posetilaca, među kojima su bile brojne ličnosti iz javnog života: Ashok Murty, Petar Janošvić, Duška Jovanić, Vuk Vidor, Boško Jakovljević, Nataša Jeremić, Rada Đurić, Mila Litvinjenko, Jelena Gavrilović i mnogi drugi.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten

Leave a Reply