FOREIGN PRESS: “Belgrade Fashion Week je događaj svetske klase!”

“BFW je najznačajniji modni događaj sezone koji na inovativan način promoviše srpsku kulturu, a dizajnerima daje mogućnost da predstave svoj rad i da se afirmišu.”, saglasno komentarišu strani novinari. Svake sezone, Beogradska nedelja mode okupi brojne stručnjake i novinare iz inostranstva što čini da se dobar glas o srpskoj modi čuje daleko van granica naše zemlje.
homemore

Činjenica da BFW prati veliki broj diplomata i inostranih gostiju, govori nam da je ovaj projekat opravdano zauzeo posebno mesto u kalendru kulturnih dešavanja. Predstavnici strane štampe i ovoga puta uputili su brojne reči hvale na račun Beogradske nedelje mode.

“BFW je zaista događaj svetske klase! Osim izvanrednih kolekcija, talentovanih dizajnera i veoma profesionalnih nastupa srpskih manekena, svi tehnički segmenti i organizacija događaja su na veoma visokom nivou. Siguran sam da su svi gosti bili impresionirani!”, prepričava svoje utiske Tom Lui iz prodajne internet platforme “Fashion Crossover” i dodaje da je na njega najlepši utisak ostavila revija domaćeg brenda Lili Tailor čiju kolekciju je opisao kao veoma živopisnu i energičnu.

Tokom proteklih nedelju dana, gosti iz inostranstva uživali su u brojnim revijama, izložbama i promocijama, a osim velikog umetničkog petencijala BFW-a, uvideli su i njegov veliki uticaj po domaću modnu industriju kao privrednu granu.

“Ovo je jedinstvena manifestacija koja domaćim dizajnerima i brendovima pruža izvanredne mogućnosti za promociju i afirmaciju. Beogradska nedelja mode je odlična platforma za unapređenje kulturne razmene, ali i za razvoj dobrih međunarodnih trgovinskih odnosa. Mislim da upravo u tome leži veliki značaj koji BFW ima po srpsku modnu industriju.”, objašnjava Since Wang iz “Fashion Crossover-a” i još dodaje:

“Veoma se divim strasti i upornosti vaših dizajnera, a posebnu pažnju mi je privukla Ana Ljubinković koja je veoma uspešno plasirala svoj brend na britansko tržište. To je veliki uspeh! Takođe, sviđa mi se kako je Ana savršeno ukombinovala tradicionalnu srpsku kulturu sa savremenom estetikom, što njen brend čini jedinstvenim na globalnom nivou.”, zaključuje Wang.

Dobro poznato srpsko gostoprimstvo oduševilo je strane novinare, a Modni Studio Click, kao njihov domaćin, potrudio se da im dodatno približi našu prestonicu, ali mnogo važnije – veliki kreativni potencijal domaćih dizajnera.

“Prvo želim da vam se zahvalim na veoma ljubaznom gostoprimstvu. Mnogo toga zanimljivog sam saznala o Beogradu, srpskom narodu i srpskoj modi. Odavde ću poneti mnogo lepih utisaka. BFW je bio veoma dobro organizovan, po uzoru na nedelje mode u Londonu, Parizu ili Milanu.”, ističe Gili Biegun iz “Joys Magazine-a” i zaključuje da je samostalnim dizajnerima neophodna dobra prezentacija kako bi postali vidljivi na svetskom tržištu, a to je upravo ono što im nudi Beogradska Nedelja Mode.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten