Fuzija kreativnosti poznatih srpskih dizajnerki

Belgrade Fashion Week će na svom 44. izdanju ugostiti čak 75 dizajnera i desetak brendova, ali suština nije u njihovom broju već u kvalitetu koji nam donose njihove kolekcije. Kada govorimo o beskompromisnom kvalitetu i inovativnim idejama, moramo pomenuti domaće autore poput: Tijane Milutinović, Sonje Jocić i Ane Ljubinković.
homemore


Kolekcija “NETWORK”, Tijane Milutinović, predstavlja autorsku celinu u okvirima novih razmišljanja o starim pitanjima – inspiracijama. Tumačenje engleske “reči”, transponovano u vizuelni izraz odeće i njenih elemenata, traži i oblikuje estetsku celinu nove kolekcije za proleće/leto 2019.

 

Sonja Jocić je predstavila kolekciju “Alarm”, namenjenu nekonvencionalnim ženama koje žele da se istaknu u društvu i neposredno na njega da utiču. Nakon uspešnog prikazivanja na Mercedes Benz Fashion Week-u Ljubljana, kolekcija je prikazana u Beogradu, u nešto drugačijem obliku. Kolekciju prati i modni film pod istim nazivom koji je režiran u saradnji sa snimateljem Aleksandrom Jakonićem. Finalni odevni komadi su inspirisani arhitektonskim oblicima, origami tehnikom i geometrijom. Materijali koji su korišćeni su svila, lan, pamuk i juta.

Ana Ljubinković je predstavila kolekciju za proleće leto 2019., upotpunjenu ABO cipelama. Od samog početka svoje karijere Ana hrabro eksperimentiše bojama, krojevima, materijalima i detaljima, a svoj modni izraz naziva „maksimalizam“. Doživljaj koji umetnica stvara je neobičan, izazovan i zbunjujući, sve dok se publika ne navikne na ono što posmatra. Dizajnerkina promišljena i slobodna igra modnim pravilima čvrsto se zasniva na njenom znanju iz vizuelnoj umetnosti, a ove godine je saradjivala i sa svetskim muzičkim zvezdama Lady Gagom i Palomom Faith.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten