Highlights 53. Perwoll Fashion Week

SVEČANO OTVARANJE – Perwoll Fashion Week će svečano otvoriti revija NITI – Igora Todorovića, u Hangaru Stage1 Luka Beograd gde će se održati najveći  broj revija, izložbi i pratećih programa. Pomenuta kolekcija je izazvala ovacije na Milanskom Fashion Week-u, pa je samim tim interesovanje domaće publike očekivano veliko, uostalom, kao i uvek kada su Igorove revije u pitanju.

ANGELININA HALJINA – Društveno odgovorne teme i negovanje kulture sećanja, su ovom prilikom objedinjene u posebnoj reviji, posvećenoj maloj Angelini Aćimović, devojčici koja je stradala u majskim događajima u osnovnoj školi  Vladislav Ribnikar. Angelina je bila talentovana devojčica koja je izradila brojne crteže haljina sa idejom da jednog dana postane modna dizajnerka. U saradnji sa porodicom Aćimović i Fondacijom Angelina, na modnoj reviji će biti predstavljena kolekcija haljina u čijoj izdradi je, po izabranim Angelininim crtežima, učestvovalo više od 25 najpoznatijih srpskih dizajnera i domaćih brendova.

AUTORSKI DIZAJN  – Veoma važan segment projekta jeste promocija autorskog dizajna. Stoga će kolekcije domaćih dizajnera ponovo biti u fokusu Nedelje mode, te nas očekuju revije brojnih priznatih autora kao što su Igor Todorović, Martini Vesto by Boško, Irena Grahovac, Aleksandra Lalić, Vesna Kracanović, Budislava, Dejana Momčilović, Peđa Nerić, Marko Feher, … ali nemoguće je sve ih nabrojati jer će ovom prilikom, zajedno sa kolegama iz regiona, biti više od 100 dizajnera.

PODRŠKA MLADIM DIZAJNERSKIM TALENTIMA – Osavremenjen koncept dodele nagrade Boris Nikolić za savremeni modni izraz, pruža šansu najtalentovanijim mladim dizajnerima, koji su se istakli na  konkursima Fashion Incubator  i  studentskim revijama. U programu su i prve revije pobednika konkursa Re:Think Fashion by Perwoll – Marija Olimp, Mokuna i Emilija Zdravković – Amelie što predtavlja značajan korak na početku njihovih, verujemo, uspešnih modnih karijera.  

ODRŽIVOST U MODI – Spremite se za (Re)Kreaciju u okviru Cirkularnog dana koji će se održati u Kulturnom Centru Grad. Tu nas očekuje „prodajna“ izložba dizajnerski redizajniranih belih košulja koje ćete moći da „kupite“ /zamenite za vaše stare bele košulje koje će takodje ući u kreativni krug redizajna. Tim mladih talentovanih dizajnera, na čelu sa  dizajnerkom i koordinatorkom za program održive mode na BFW-u Anom Trošić Trajković, je pripremio redizajniranu kolekciju u kojoj su, za materijal, koristili – stare bele košulje.

BFW POP UP Fashion & Accessories Store – je izložbeno prodajna postavka, u foajeu Hangara, na kojojmodna publika može konzumirati  modu 20tak domaćih autora i popularnih instagram brendova posvećenih  modnim detaljima i ekskluzivnim modnim serijama.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten