Bazarove nagrade za Boška i Mariju Bergam

Bazarove nagrade dobili su Boško Jakovljević, za najbolju kolekciju i mlada glumica Marija Bergam, za ličnost od stila. Textil Designer Award za najboljeg kreatora dobila je Tijana Milutinović. BFW Instashot nagrada pripala je fotografu Nenadu Karliću.homemore

Bazarovu nagradu “Marija Kranjc” za najbolju kolekciju na 43. BFW dobio je kreator Boško Jakovljević. “On je odavno pokazao da odela koja kreira oslikavaju modernog uspešnog i samosvesnog muškarca, hrabrog da ponese i odelo crvene boje. Njegove kreacije su za one koji žele iskorak ka nečem novom i drugačijem. Njegova odela nose se u ležernom stilu i u njima se muškarci osećaju samouvereno – izjavila je Gordana Knežević Monašević, zamenica glavne i odgovorne urednice Bazara.

Bazarovu nagradu za ličnost od stila dobila je glumica Marija Bergam uz obrazloženje – Njen stil je elegantan i opušten. Njoj čak dobro stoje i kostimi iz tridesetih godina koje smo gledali u seriji Senke nad Balkanom. Ona je uzor mladima i kao takva utiče i na stil drugih. Uvek je obučena u skladu sa mestom na kom se nalazi što pokazuje da vlada svojim stilom i da je on u potpunosti izgradjen.“

Nagradu Textil Designer Award, koju dodeljuje kompanija Textil za najboljeg kreatora dobila je Tijana Milutinović koja je na ovom BFW prikazala kolekciju “The Case of the Passersby”. Njenu nameru da odeća “govori” o unutarnjim svetovima pojedinaca i kolektiva, kompanija Textil je „poslušala“ i prepoznala kao sjajnu komunikaciju tekstura i linija. Tijana će od Textila ka nagradu dobiti materijale za izradu nove kolekcije.

BFW INSTASHOT nagrada za najboljeg mladog fotografa dodeljuje se već 3 godine i svojim sadržajem privlači sve veći broj mladih fotografa, ali i dobre reakcije publike preko društvenih mreža BFWa. S obzirom da je svake godine sve veći broj prijavljenih, zadatak žirija nije bio lak ali u ovoj veoma jakoj konkurenciji istakli su se Nemanja Đorđević, Marija Olimp, Jovana Milovanović, Nemanja Vojnović, a glavna nagrada je dodeljena Nenadu Karliću, koji je uspeo da uhvati najinteresantnije momente u backstage-u i da istakne svoju fotografsku viziju posebnom estetikom. Verujemo da ćemo se u to još više uveriti na njegovoj samostalnoj izložbi na sledećem, 44. BFWu koju je dobio kao nagradu na ovom konkursu.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten