Ines Atelier Fashion Showcase: Bajkovite venčanice za moderne dame

Jedan od najznačajnijih spomenika kulture Beograda, kuća kralja Petra na Senjaku poslužila je kao idealna lokacija za predstavljanje bajkovitih venčanica  Ines Janković. Kreacije iz kolekcije pod nazivom „Modern bride“ odlikuje upotreba prirodnih, luksuznih materijala koji homemore svojom teksturom i transparentnošću potkrepljuju iluziju glamura.

 

 

Nakon završenih studija modnog i dizajna enterijera, Ines Janković se najpre bavila uređenjem enterijera u okviru porodične firme. 2012.godine je odlučila da se u potpunosti posveti modi  i osnovala brend Ines Atelier. U radu brenda je prisutna konstantna potreba za novinama u smislu kreacija, ideja i umetničkih formi. Zato kolekcije I jesu  inspirisane raznovrsnim oblicima umetnosti – skulpturama, slikama, arhitekturom, muzikom… Kako je Ines Atelier svojevrstan izdanak kompanije koja se bavi enterijerom, forme i dinamika, karakteristične za arhitekturu, su se prirodno nametnule kao “creative fuel” nephodan u svakom koraku dizajna i produkcije. Minimalistički pristup je u biti svih Inesinih kreacija; stvarajući nove komade, uvek na umu ima ritam savremenog života i svakodnevne potrebe i želje stvarne žene.

Prilikom stvaranja ove kolekcije venčanica, dizajnerka je  ostala  dosledna svojoj dosadašnjoj viziji žene – moderne, sofisticirane  i izraženog karaktera. Inspiracija za kolekciju Modern bride proističe iz poigravanja linijama i nitima koje svojim preplitanjem stvaraju iluziju geometrijskih formi i silueta po kojima je estetika ovog brenda prepoznatljiva. Svedenost  i pročišćenost poslužili su kao imperativ prilikom  kreiranja kolekcije dok je posebna pažnja posvećena upotrebi linija i niti kao inspiracije kroz kroj i sečenja  na modelima.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten

Leave a Reply