Izložba modnih detalja: od domaćih dizajnera do svetskih brendova

Predstavljanje bogatog sadržaja BFW izložbe modnih detalja završavamo prestižnim brendovima kao što su Maruška i Max Mara, multi-brend butikom Movem Fashion, dizajnerima nakita kao što su Katarina Čudić, Nenad Stojaković ispred juvelirskog studija Manufactura, kao i torbama Nataše Šarić.


 

MARUŠKA je jedinstven i postojan brend ešarpi  kravata, a prva pomisao na odevne komade sa etiketom ove modne kuće je prepoznatljivost, visoki stil i prefinjenost. Dizajn brenda MARUŠKA izrastao je na inspiraciji da i damama i gospodi pruži nešto što će podstaći osećanje posebnosti i glamura. MARUŠKINA ešarpa ima Emociju, Šarm, nosi se kao Amajlija, s Radošću i Poletom i zato se žena koja je nosi oseća Anđeoski. Sa druge strane, muškarac koji nosi njenu kravatu ima na sebi Krunu, ukazuje na Red i Autoritet, ima posebnu Vrednost i nalazi se Apsolutno na Tronu, jednostavno izgleda Aristokratski.

Zato MARUŠKA poslednjih 20 godina uspešno nalazi put do srca najpoznatijih i najmoćnijih ličnosti današnjice.

Inspiraciju  za kolekciju Jesen/Zima Max Mara nalazi u nekonformističkom neo-pank pokretu inspirisanim glamuroznim i provokativnim stilom Dorothy Parker kao i u modernizmu i obnovljenoj energiji Bauhaus-a u Berlinu tokom 1930. godine. Izgled upotpunjen snažnim kontrastima boje kože, maline, tirkizne, bele, zelene i crne savršeno opisuje hrabru ženu koja je sofisticirana i nikada obična. Kolekciju Jesen/Zima obeležavaju kaputi od kamilje dlake, čistog duplog kašmira i vune, sa reverima, dvobojni, ili sa pačvorkom od ovčije kože, muževni kaputi ali sa užim krojem, haljine koje imaju muževni kroj ali su napravljene od ženstvenih materijala poput žerseja i svile kao i pantalone sa širokim nogavicama sa štampanim pletivom. Savršeno izbalansiran miks kvalitetnih materijala, svetlih i tamnih boja i printa draperije u vidu broševa inspirisanim Bauhaus pozorišnim marionetama  ističe sliku mlade, uspešne, neustrašive i elegantne žene.

Kompanija Movem fashion je jedna od vodećih kompanija u premijum segment modne garderobe u Srbiji. Danas Movem Fashion je oficijalni franšizni partner kompanije Hugo Boss AG, oficijalni parner italijanskog brenda Canali, kao i distributer urbanih brendova Trussardi, Joop i ZZegna poznatih po svojoj prakticnosti i stilu.

Težeći savršenoj kombinaciji savremenog dizajna i tradicionalnih juvelirskih tehnika, nakit Katarine Čudić vešto balansira između umetnosti i zanatstva. Snažnog identiteta i naglašene ekspresije, njeni komadi su mnogo više od pukog ukrasa. Moderne forme patiniranog srebra, oplemenjene toplinom zlatnih detalja ili poludragim kamenjem, ispunjene su ljubavlju ka ručnom radu i autentičnosti. Izbegavajući industrijske procese i oslanjajući se na naučeno u porodičnoj radionici, Katarina je svoje umeće usavršavala u prestižnoj firentiskoj školi, Le Arti Orafe. Posebnu pažnju i priznanja za svoj rad dobila je na brojnim nacionalnim i internacionalnim izložbama, publikacijama, kao i kroz članstva u Udruženju likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) i Internacionalnog udruženja savremenog nakita AGC, Associazione del Gioiello Contemporaneo.

Studio Manufactura je 2010. godine osnovao Nenad Stojaković sa osnovnom idejom da sam osmisli i izradi ceo komad nakita. Nenad nakit doživljava kao skulpture koje se mogu nositi. Prstenje preovlađuje u njegovom radu baš zbog te sličnosti sa skulpturom. Od materijala najčešće koristi srebro s dragim kamenjem, porcelanom, staklom… Ohrabruje klijente da sami doprinesu dizajnu svog nakita, što rezultira jedinstvenošću svakog komada.

U danasnje vreme gde je ekološka sudbina zemlje dovedena u pitanje zbog ljudske nemarnosti, tašne Nataše Šarić predstavljaju doprinos u afirmisanju zaštite ljudske sredine i okretanju ka materijalima koji minimiziraju, gde god je to moguce upotrebu koze, krzna itd… Izložene tašne su izrađene od ekološke kože i reciklirane gume u kombinaciji sa prirodnim materijalima. Sačinjene od različitih materijala (guma, tekstil, impregnirani materijali), prikazane tašne oslikavaju prepoznatljiv stil autora, delujući na trenutak kao mini maketa modela. Izgrađene su od izlomljenih površina, međusobno preklopljenih i ukrštenih tako da stvaraju celinu čvrstih ivica i jakog grafičkog utiska.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten

Leave a Reply