Izložba modnih detalja u sećanje na Jasminu Sanader

Na 48. Perwool Fashion Week-u otvorena je izložba modnih detalja i odevnih komada čuvene Jasmine Sanader.

Jasmina, Mina Sanader, bila je filmski kostimograf i dizajner aksesoara.  Od 1990. godine realizovala je više od 20 kolekcija aksesoara kao i dve kolekcije visoke mode. Bila je saradnik u realizaciji mnogih stranih filmova kao kostimograf, asistent kostimografa ili supervizor sektora kostima.

Jamina Sanader je bila autor kostima u domaćim filmovima od kojih su samo neki “Bulevar revolucije”, ”Nataša”, “Mehanizam”, “Jesen stiže dunjo moja”, “Diši duboko”, “Srpski film”, “Pun mesec nad Beogradom”, “Original falsifikata”, “Država mrtvih” i mnogih drugih.

Osim toga ona je bila i dobitnik više nagrada za kostimografiju “Kristalna prizma” i “Zlatna mimoza”, kao i nagrada za modni dizajn “Modni oskar” za kolekciju torbi „Knjiga na dohvat ruke“i “Zlatna forma” za kolekciju nakita „Cyber Coffee“. 

Kroz oblast dizajna nakita i brenda “Cyber Coffee” u svom radu negovala je reciklažu kao osnovni princip i tako stvarala radove u „poetici“ industrijskog dizajna. Realizovala je više od 30 mini kolekcija modnih aksesoara prikazanih u okviru Beogradske nedelje mode.
Već četiri godine na njenom Facebook profilu objavljuju se tekstovi u formi modne hronike pod nazivom “Modni KuKuKriK”.Bila je član Udruženja filmskih i TV radnika Vojvodine i Udruženja primenjenih umetnika i dizajnera Vojvodine.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten