JAČI OD STRAHA

Belgrade Fashion Week godinama unazad veliku važnost pridaje projektima koji utiču na unapređenje kvaliteta života naših sugrađana. Trudi se da svaka od tih akcija, pored značajnog podizanja svesti dovede i do konkretnih rezultata, podjednako na polju zaštite životne sredine, prevencije opakih bolesti, razvoju preduzetništva sa akcentom na ženskom preduzetništvu.

Belgrade Fashion Week u saradnji sa Udruženjem žena obolelih od kancera dojke se i ovaj put uključio u aktivnosti u okviru projekta „Jači od straha“ koji ima za cilj da poruke ohrabrenja stignu do onih koji se bore sa kancerom. Akcija „Poslušaj“ ima za cilj da ukaže na to da je kancer dojke izlečiv ukoliko se otkrije na vreme, ukoliko se slušaju saveti lekara i ukoliko se pristupi adekvatnom načinu lečenja.

Rak dojke je vodeći uzrok obolevanja i umiranja žena širom sveta, kada su u pitanju maligna oboljenja, ali je takođe i bolest koja se u 90 odsto slučajeva završava pozitivnim ishodom, ako se otkrije na vreme. U Srbiji je 2017. godine od raka dojke obolelo 4.494 žena, a čak njih 1.766 preminulo, što našu zemlju stavlja na drugo mesto po smrtnosti od ove bolesti. Ovi podaci dodatno zabrinjavaju jer ukazuju da još uvek veliki broj žena nedovoljno vodi računa o svom zdravlju, uprkos svim apelima struke i kampanjama za podizanje svesti o važnosti samopregleda i skrininga.

Projekat „Jači od straha“ već 4 godine nastoji da informiše javnost, a posebno žene, o važnosti pravovremene dijagnoze i lečenja ranog raka dojke, ali i da ukaže na značaj prevencije. Već tradicionalna, podrška BFW-a ovom edukativnom projektu doprinosi da što više žena shvati važnost redovnih pregleda kako bi što manje porodica ostalo bez svojih majki, žena, sestara, devojaka, tetki, baka i ćerki.

Specijalno za akciju „Poslušaj“ u cilju plasiranja važnih poruka što širem auditorijumu u kampanju su se uključile i poznate dame – Mirjana Karanović, Duška Jovanić, Marija Bergam, Lena Bogdanović, Marija Ratković i one su nosile modele na posebno osmišljenoj reviji koju su pripremili priznati domaći dizajneri Valentina Obradović, Igor Todorović, Daniela Glišić, Svetlana Jaćović, Vesna Kracanović, Tijana Milutinović i Sonja Jocić.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten