Tematska revija za društveno odgovorni projekat

Moda, kao umetnički medij, predstavlja različite izraze stvarnosti i vizije kreatora, njegovog jedinstvenog viđenja sveta koji nas okružuje. Istovremeno, svako od poštovalaca mode ima svoj doživljaj i pogled na tu istu stvarnost i umetnost koja je oslikava.

Belgrade Fashion Week je osmislio posebnu tematsku reviju na kojoj će svoje kreacije predstaviti naši poznati dizajner. Svako će prezentovati po 2  modela na vizuelno različite načine, monohromatski i u različitim bojama, izazivajući i različite doživljaje u očima posmatrača.

Simbolika revije za cilj ima da podigne svest publike o bolestima oka i mrežnjače koje dovode do smetnji u vidnom polju, ali i o značaju oftalmoloških pregleda koji mogu sprečiti oštećenja ili potpuni gubitak vida.

Oboljenja mrežnjače danas pogađaju više osoba nego ikada ranije, a postojeće terapije su često ograničene i mnogi ljudi nastavljaju da žive sa ovim problemima. Poteškoće pri radu i u svakodnevnici utiču na život obolelih i njihovih porodica, a mogu da dovedu i do anksioznosti, depresije i povlačenja u sebe.

Rano prepoznavanje promena u vidnom polju, kao i redovne oftalmološke kontrole, mogu unaprediti lečenje i sprečiti dalji razvoj oboljenja. Ovo su samo neki od razloga zašto je Beogradska Nedelja mode odlučila da podrži I ovaj društveno odgovorni projekat I kao I mnogo puta do sada svoju popularnost posveti nekoj od važnih tema u našem društvu.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten