Korejska umetnica Hazzi oduševila publiku svojom izložbom!

Beogradska publika imaće prilike da pogleda izložbu mulitimedijalne korejske umetnice Hazzi u Galeriji “Pro3or” sve do 4. novembra. Preispitujući dominantno mušku percepciju ženske lepote, Hazzi osvaja nove prostore u vizuelnoj predstavi žena. Rad koji će biti izložen u okviru Beogradske nedelje mode bavi se savremenim tumačenjima korejske narodne nošnje (Hanbok).
homemore

Belgrade Fashion Week konstantno u svom programu neguje saradnju sa brojnim inostranim partnerima. Na taj način organizatori se trude da pored razmene iskustava i poslovnih kontakata rade na predstavljanju i približavanju drugačijih kultura. Ovoga puta zemlja u fokusu je Koreja te su nam se u okviru Nedelje mode predstavili korejski umetnici kroz reviju brenda STARSICA, izložbu Get closer i projekciju filma “The Royal Tailor”. Ceo program je deo projekta Dani korejske kulture.

Film “Kraljevski krojač” koji proslavlja lepotu tradicionalne korejske nošnje i predstavlja uzbudljivu priču o rivalstvu između dva istaknuta dvorska krojača tokom dinastije Ćosan, što je dovelo do brojnih skandala i tragedija na dvoru. Uprkos tome što je Henbok tradicionalna nošnja, ona je ponovo popularizovana, a poslužila je i kao inspiracija mnogim savremenim dizajnerima. Savremeni brendovi uključili su elemente ovog drevnog kostima u svoje moderne kolekcije. Henbok je takođe primetan i u međunarodnoj visokoj modi, što potvrđuje i činjenica da je poznati kreator Karl Lagerfeld kreirao modele za “Šanel” zasnovane na ovoj nošnji. Kreacije inspirisane Henbokom postale su posebno popularne u street style modi i muzičkoj industriji, a nose ga i internacionalne zvezde kao što su Britni Spirs, Džesika Alba, Venus Vilijams, kao i mnogi poznati sportisti i muzičari.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten