Kreativni potencijal mladih dizajnera: Revije najboljih studenata i diplomaca

Fashion Week već 20 godina kontinuirano podržava mlade dizajnere. Osim projekta B Future i Fashion Incubator, podsticaj mladih autora bio je veoma izražen i kroz reviju autorske mode najuspešnijih stiudenata I diplomaca Accademie del Lusso i Fakulteta za umetnost i dizajn. Na objedinjenoj reviji, predstavilo se 8 mladih kreatora.

Accademia del Lusso vrednuje kreativnost i senzibilitet svojih studenata ali im pruža i praktično obrazovanje koje im omogućava postizanje vodećih pozicija na tržištu. Osnovne karakteristike studija su interaktivni nastavni metod i inovativni programi. Cilj Akademije je da pomogne mladim studentima da steknu obrazovanje koje će na tržištu rada biti vrednovano na pravi način. Accademia del Lusso, italijanska škola mode i dizajna otvorena je 2005. godine sa jasnim ciljem da stvori obrazovne profile neophodne u sektorima dizajna, marketinga, menadžmenta, mode i komunikacije.
Svoje diplomske kolekcije predstavili su studenti završne godine: Dina Djordjević, Ivana Garić, Tijana Perišić i Bojana Staletović.

Takođe, kroz 4 diplomske kolekcije, modnoj publici predstavili su se studenti završne godine Fakulteta za umetnost i dizajn. Kolekcija Pastel Katarine Andrić predstavlja uspostavljanje odnosa kontrasta, sukoba i dinamike, između linija, koje se pojavljuju kao dekorativni i gradivni element odevne forme i površina na kojima se one nalaze. Kolekcijom Momačko-devojačka Angela Bogeska transponuje klasične muške modele 40-ih godina XX veka u savremenu žensku odeću. Anja Konstantinović u kolekciji Albino potencira upotrebu multiplikovanog ritma različitih vrsta kragni i stvaranju novih odevnih komada, dok Natalija Novaković kroz upotrebu intenzivnih kontrasta likovnih elemenata inovira tehniku ručnog veza u kolekciji „Od tavana do kaftana“.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten

Leave a Reply