_Nagrade najboljim kreatorima i manekenima!

Prema mišljenju žirija Harpers Bazaara i Grazia magazina, highlight 39. BFW-a bile su kolekcije Ive Stefanović i MATES-a, koji su od strane Wannabemagazine.com dobili i nagradu za digitalnu prezentaciju. Ženska TV nagradila je Katarinu Zlajić za najbolje modne detalje, a proglašeni su i najbolji manekeni (Bojana i Stefan).
homemore


Nakon završene 39. Beogradske nedelje mode i pomno odgledanih revija, redakcija magazina Harper’s Bazaar odlučila je da nagradu za izuzetan doprinos modnom stvaralaštvu dodeli dizajnerki Ivi Stefanović za kolekciju „The stars are out tonight“ inspirisanu likom i delom čuvenog umetnika Davida Bowie-a. Prema rečima uredništva, Iva je postala dobitnica nagrade zahvaljujući ekscentričnim krojevima, šljokičavim materijalima, stajlingu i konceptu revije koji odiše novom, buntovnom i mladalačkom energijom.

Podržavajući mlade talente i učestvujući u usponu njihovih modnih karijera, magazin Grazia dodelio je nagradu za najbolju reviju talentovanom dizajnerskom dvojcu – Marku i Saši koji stoje iza brenda Mates.

Bez manekena i modela, modna scena je apsolutno nezamisliva! Prema Grazia propozicijama, u mnoštvu lica izdvojila se upravo Bojana Anđelić, koja je dobila nagradu za najbolju manekenku 39. Beogradskog Fashion Week-a. Sa druge strane, magazin Esquire dodelio je tradicionalnu nagradu za najboljeg manekena Stefanu Prstojeviću koji izgledom i stavom odgovara onom tipu stila i lepote.

Živimo u digitalno vreme, pa nam nije nepoznato da su društvene mreže i internet generalno omogućili svim dizajnerima i modnim brendovima da se predstave široj publici, prenesu ideju i poruku, kreiraju imidž… Nagrada za najbolju digitalnu prezentaciju kolekcije, kao i izradu strategije za digitalni nastup naredne kolekcije od strane Wannabe Magazine-a pripala je instagram profilu brenda Mates. Ovo je ujedno treća magrada koju su Saša i Marko osvojili na 39. Fashion Week-u.

Ženska TV posebnu pažnju poklonila je modnim detaljima, pa je nagrada ove televizije namenjena upravo autorima aksesoara. Nakit i tašne autorke Katarine Zlajić se svojom autentičnošću izdižu iznad garderobe, a otmenošću i grandioznošću nadrastaju upotrebnu vrednost i prerastaju u skulpture. U modnom smislu one su pravi stejtment detalj.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten