MARIJA HANDMADE

Ova godina je definitivno drugačija od svih. Marija Handmade je prošla kroz mnoštvo situacija koje su definisale njen brend i omogućile joj da za ovu jesen kreira jedinstvene komade koji traju i mogu da se kombinuju u više godišnjih doba i uz različite stilove. Uvek naglašava spori pristup modi koji, između ostalog znači promisao o samom proizvodu pre kupovine. Da li je kvalitetan, da li može da se nosi više godina, da li se uklapa u više stilova i da li će neko posle nas moći da nosi taj proizvod? Komadi koji su se nosili u prethodnoj sezoni se odlično dopunjuju sa predlozima za ovu sezonu.

Modom definišemo sebe bez izgovorenih reči a našim izborom definišemo odnos prema planeti i ljudima.

Kolekcija SENKA nas podseća na lepotu uprkos prolaznosti i neizvesnosti dok nas vraća prirodi i njenim tonovima. Od mirnih, pastelnih tonova finih tekstura vune, preko asocijacije na animalnu borbu za sami život koju simbolizuju tonovi žute i zelene u mekom pamuku, pa sve do crne koja simbolizuje snagu i stamenost.

Modeli iz SENKE su nastajali kroz razne procese: od rađanja ideje preko postavljanja stotina i hiljada tankih niti lana, pamuka i vune kroz ruke veštih žena u tkanju platna do dizajniranja, krojenja i šivenja.

Za svaki komad potrebno je od 8 do 56 sati da bi se napravio. Ostaje dosledna svojoj osnovnoj ideji a to je odeća od prirodnih materijala nastala pletenjem i tkanjem na razboju. Senka sadrži kapute, jakne, džempere, prsluke kao hit komad sezone pa i udobne haljine, pantalone i suknje koji se uvek nađu u Marija Handmade kolekcijama.

SVE FOTOGRAFIJE>>>

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten